BibTex RIS Kaynak Göster

REDÜKSİYON MAMMOPLASTİ KOMPLİKASYONLARININ VÜCUT KİTLE İNDEKSİ VE EŞLİK EDEN KOMORBİDİTELER İLE İLİŞKİSİ: 154 HASTANIN GERİYE DÖNÜK ANALİZİ

Yıl 2013, Cilt: 21 Sayı: 1, 20 - 23, 01.04.2013

Öz

Redüksiyon mammoplasti ameliyatı, semptomatik makromasti tedavisinde kullanılan ve çoğunlukla ileri derecede hasta memmnuniyeti elde edilen bir yöntemdir. Semptomatik makromastisi olan hastaların büyük çoğunluğunda, ameliyat sonrası gelişebilecek tüm komplikasyonların riskini arttırma potansiyeli olan, obezite görülmektedir. Ayrıca sigara kullanımı, hastanın yaşı, ek hastalıkların varlığı gibi risk faktörlerinin de komplikasyonların gelişiminden sorumlu oldukları bilinmektedir. Çalışmamızda, vücut kitle indeksi ile tayin edilen obezite ile beraber diğer komorbiditelerin, redüksiyon mammoplasti operasyonu geçiren 154 hastada operasyon sonrası gelişen komplikasyonlarla ilişkileri değerlendirilmiştir. Operasyon sonrası gelişen komplikasyon oranı düşüktür. Olgularda beden kitle indeksi, yaş ve diğer ek hastalıklarla komplikasyon oranları arasında istatistiksel olarak anlamlı farklılık görülmemiştir. Sonuçlarımız obezite ve diğer eşlik eden hastalıkların redüksiyon mammoplasti operasyonu sonrası komplikasyon riskini arttırmadığını göstermektedir. Fakat operasyon öncesi eşlik eden komorbiditelerin mümkün olduğunca düzeltilmesi faydalı olmaktadır.

RELATIONSHIP OF BODY MASS INDEX AND COMORBIDITIES TO THE COMPLICATIONS IN REDUCTION MAMMAPLASTY: RETROSPECTIVE ANALYSIS OF 154 PATIENTS

Yıl 2013, Cilt: 21 Sayı: 1, 20 - 23, 01.04.2013

Öz

Reduction mammaplasty is effective in treating symptomatic macromastia and generally leads to a high degree of patient satisfaction. Patients presenting with symptomatic macromastia frequently suffer from associated obesity, which can potentially increase their risk of overall postoperative complications. Nevertheless the risk factors like smoking, age, and the other comorbidities are known to be responsible for complications. We studied the impact of body weight and the other comorbidities on postoperative complications in a consecutive series of 154 women who underwent reduction mammaplasty. Postoperative complications were rare and overall complication rate did not correlate with body mass index, age and the other comorbidities. Our results indicate that obesity and the other comorbidities don’t increase the complication risk in reduction mammaplasty surgery, but treating the comorbidities before surgery is beneficial.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA59GB37VE
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nesibe Sinem Çiloğlu Bu kişi benim

Afet Öncel Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 21 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Çiloğlu, N. S., & Öncel, A. (2013). REDÜKSİYON MAMMOPLASTİ KOMPLİKASYONLARININ VÜCUT KİTLE İNDEKSİ VE EŞLİK EDEN KOMORBİDİTELER İLE İLİŞKİSİ: 154 HASTANIN GERİYE DÖNÜK ANALİZİ. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 21(1), 20-23.
AMA Çiloğlu NS, Öncel A. REDÜKSİYON MAMMOPLASTİ KOMPLİKASYONLARININ VÜCUT KİTLE İNDEKSİ VE EŞLİK EDEN KOMORBİDİTELER İLE İLİŞKİSİ: 154 HASTANIN GERİYE DÖNÜK ANALİZİ. turkplastsurg. Nisan 2013;21(1):20-23.
Chicago Çiloğlu, Nesibe Sinem, ve Afet Öncel. “REDÜKSİYON MAMMOPLASTİ KOMPLİKASYONLARININ VÜCUT KİTLE İNDEKSİ VE EŞLİK EDEN KOMORBİDİTELER İLE İLİŞKİSİ: 154 HASTANIN GERİYE DÖNÜK ANALİZİ”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 21, sy. 1 (Nisan 2013): 20-23.
EndNote Çiloğlu NS, Öncel A (01 Nisan 2013) REDÜKSİYON MAMMOPLASTİ KOMPLİKASYONLARININ VÜCUT KİTLE İNDEKSİ VE EŞLİK EDEN KOMORBİDİTELER İLE İLİŞKİSİ: 154 HASTANIN GERİYE DÖNÜK ANALİZİ. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 21 1 20–23.
IEEE N. S. Çiloğlu ve A. Öncel, “REDÜKSİYON MAMMOPLASTİ KOMPLİKASYONLARININ VÜCUT KİTLE İNDEKSİ VE EŞLİK EDEN KOMORBİDİTELER İLE İLİŞKİSİ: 154 HASTANIN GERİYE DÖNÜK ANALİZİ”, turkplastsurg, c. 21, sy. 1, ss. 20–23, 2013.
ISNAD Çiloğlu, Nesibe Sinem - Öncel, Afet. “REDÜKSİYON MAMMOPLASTİ KOMPLİKASYONLARININ VÜCUT KİTLE İNDEKSİ VE EŞLİK EDEN KOMORBİDİTELER İLE İLİŞKİSİ: 154 HASTANIN GERİYE DÖNÜK ANALİZİ”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 21/1 (Nisan 2013), 20-23.
JAMA Çiloğlu NS, Öncel A. REDÜKSİYON MAMMOPLASTİ KOMPLİKASYONLARININ VÜCUT KİTLE İNDEKSİ VE EŞLİK EDEN KOMORBİDİTELER İLE İLİŞKİSİ: 154 HASTANIN GERİYE DÖNÜK ANALİZİ. turkplastsurg. 2013;21:20–23.
MLA Çiloğlu, Nesibe Sinem ve Afet Öncel. “REDÜKSİYON MAMMOPLASTİ KOMPLİKASYONLARININ VÜCUT KİTLE İNDEKSİ VE EŞLİK EDEN KOMORBİDİTELER İLE İLİŞKİSİ: 154 HASTANIN GERİYE DÖNÜK ANALİZİ”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 21, sy. 1, 2013, ss. 20-23.
Vancouver Çiloğlu NS, Öncel A. REDÜKSİYON MAMMOPLASTİ KOMPLİKASYONLARININ VÜCUT KİTLE İNDEKSİ VE EŞLİK EDEN KOMORBİDİTELER İLE İLİŞKİSİ: 154 HASTANIN GERİYE DÖNÜK ANALİZİ. turkplastsurg. 2013;21(1):20-3.