BibTex RIS Kaynak Göster

İnferior Piramidal Pediküllü Glandüler Flep İle Meme Küçültme Ameliyatında "Anahtar Deliği" Kalıbının Kullanımına Yeni Bir Yaklaşım

Yıl 2005, Cilt: 13 Sayı: 2, 84 - 88, 01.08.2005

Öz

Inferior piramidal pediküllü glandüler flep yöntemi de dahil bir çökmeme küçültme ameliyatında insizy onların planı için anahtar deliği şeklindeki çizim planı uygulanır. Bu yöntemde kullanılan anahtar deliği kalıbı çiziminin çoğu detayları iyi bilinir. Bununla birlikte, anahtar deliği çizimin kolları arasındaki açıklığın ayarlanması ile ilgili net bir bilgi bulunmamaktadır ve çeşitli kaynaklarda rezeksiyon miktarına göre, tahminen 8-16cm arasında ayarlanması önerilmektedir. Bu açıklık, memeden yapılacak rezeksiyon miktarını, memenin sonraki şeklini, meme zarflarının büyüklüklerini ve kapandıktan sonraki sutur bölgelerindeki gerginliği doğrudan etkilediğinden önemlidir. Bu çalışmada, çizimi kolaylaştıracak ve her boyuttaki memeye kolayca uygulanabilecekstandardize bir yöntem geliştirilmesi amaçlandı. Geliştirilen yöntemde anahtar deliği kalıbının kolları arasındaki açıklık, meme altı çizgisinde planlanan insizyonun uzunluğu temel alınarak belirlendi. Bu açıklık, kolların uç noktaları ile meme altı insizyonunun medial ve lateraldeki uçları arasında çizilen çizgilerin toplam uzunluğu, meme altı çizgisindeki insizyonun uzunluğuna eşit olacak şekilde ayarlandı. Bu yöntemle yaş ortalaması 31 olan 11 hastada, 19 meme küçültme ameliyatı yapılarak her memeden ortalama 885g rezeksiyon gerçekleştirildi. Hastalardan hiç birinde insizyonların kapatılmasında köpek kulağı oluşmadı, yara açılması görülmedi; hasta memnuniyeti tatminkar idi. Uygulanması kolay olan yöntemin, en azından yeni başlayan cerrahlar için yol gösterici olduğunu düşünüyoruz.

A New Approach In The Use Of Keyhole PAttern For Interior Pyramidal Glandular Flap Technique

Yıl 2005, Cilt: 13 Sayı: 2, 84 - 88, 01.08.2005

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA62HG82ZR
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İrfan Özyazgan Bu kişi benim

Teoman Eskitaşçıoğlu Bu kişi benim

Halit Baykan Bu kişi benim

Galip K. Günay Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2005
Yayımlandığı Sayı Yıl 2005 Cilt: 13 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Özyazgan, İ., Eskitaşçıoğlu, T., Baykan, H., Günay, G. K. (2005). İnferior Piramidal Pediküllü Glandüler Flep İle Meme Küçültme Ameliyatında "Anahtar Deliği" Kalıbının Kullanımına Yeni Bir Yaklaşım. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 13(2), 84-88.
AMA Özyazgan İ, Eskitaşçıoğlu T, Baykan H, Günay GK. İnferior Piramidal Pediküllü Glandüler Flep İle Meme Küçültme Ameliyatında "Anahtar Deliği" Kalıbının Kullanımına Yeni Bir Yaklaşım. turkplastsurg. Ağustos 2005;13(2):84-88.
Chicago Özyazgan, İrfan, Teoman Eskitaşçıoğlu, Halit Baykan, ve Galip K. Günay. “İnferior Piramidal Pediküllü Glandüler Flep İle Meme Küçültme Ameliyatında ‘Anahtar Deliği’ Kalıbının Kullanımına Yeni Bir Yaklaşım”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 13, sy. 2 (Ağustos 2005): 84-88.
EndNote Özyazgan İ, Eskitaşçıoğlu T, Baykan H, Günay GK (01 Ağustos 2005) İnferior Piramidal Pediküllü Glandüler Flep İle Meme Küçültme Ameliyatında "Anahtar Deliği" Kalıbının Kullanımına Yeni Bir Yaklaşım. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 13 2 84–88.
IEEE İ. Özyazgan, T. Eskitaşçıoğlu, H. Baykan, ve G. K. Günay, “İnferior Piramidal Pediküllü Glandüler Flep İle Meme Küçültme Ameliyatında ‘Anahtar Deliği’ Kalıbının Kullanımına Yeni Bir Yaklaşım”, turkplastsurg, c. 13, sy. 2, ss. 84–88, 2005.
ISNAD Özyazgan, İrfan vd. “İnferior Piramidal Pediküllü Glandüler Flep İle Meme Küçültme Ameliyatında ‘Anahtar Deliği’ Kalıbının Kullanımına Yeni Bir Yaklaşım”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 13/2 (Ağustos 2005), 84-88.
JAMA Özyazgan İ, Eskitaşçıoğlu T, Baykan H, Günay GK. İnferior Piramidal Pediküllü Glandüler Flep İle Meme Küçültme Ameliyatında "Anahtar Deliği" Kalıbının Kullanımına Yeni Bir Yaklaşım. turkplastsurg. 2005;13:84–88.
MLA Özyazgan, İrfan vd. “İnferior Piramidal Pediküllü Glandüler Flep İle Meme Küçültme Ameliyatında ‘Anahtar Deliği’ Kalıbının Kullanımına Yeni Bir Yaklaşım”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 13, sy. 2, 2005, ss. 84-88.
Vancouver Özyazgan İ, Eskitaşçıoğlu T, Baykan H, Günay GK. İnferior Piramidal Pediküllü Glandüler Flep İle Meme Küçültme Ameliyatında "Anahtar Deliği" Kalıbının Kullanımına Yeni Bir Yaklaşım. turkplastsurg. 2005;13(2):84-8.