BibTex RIS Kaynak Göster

The Use of Becker Prosthesis in Breast Reconstruction and in Correction of Breast Deformities

Yıl 2005, Cilt: 13 Sayı: 1, 9 - 13, 01.04.2005

Öz

Meme Rekonstrüksiyonu Ve Meme Deformitelerinin Düzeltilmesinde Becker Protez Kullanimi

Yıl 2005, Cilt: 13 Sayı: 1, 9 - 13, 01.04.2005

Öz

Kliniğimizde konjenital meme hipoplazisi olan dört hastada augmentasyon için, mastektomili 4 hasta ve travmatik meme deformitesi olan bir hastada meme rekonstrüksiyonu için klasik Beckertip protezkullanıldı. Becker protez hastaların tümünde subpektoral plana yerleştirildi, kas dokusu yetersiz olan iki hastada latissimus dorsi kası da transfer edildi. Insizyonlar için, var olan skarlar ya da aksiller insizyon kullanıldı. Operasyondan, en erken üç hafta sonra başlanan serum fizyolojik (SF) enjeksiyonları haftalık aralarla uygulandı, şişirme işlemine optimal hacmin %20 fazlasına ulaşılacak kadar devam edildikten sonra, ortalama üç ay beklendi. Port çıkarılmadan önce protezler optimal hacmine indirildi. Minimum takip süresi bir yıl olan hastalardan 7 'si problemsiz iyileşti. Bir hastaya port malpozisyonu için, bir hastaya da port tüpü kıvrılması nedeni ile ek cerrahi uygulandı. Becker protez ile meme rekonstrüksiyonu ve augmentasyonunun kolay uygulanabilir, ekonomik ve sonuçlarının tatmin edici olması nedeniyle meme rekonstrüksiyonu ve augmentasy onunda iyi bir seçenek olduğu kanaatindeyiz.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA62JH47MP
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Metin Görğü Bu kişi benim

Meltem Ayhan Bu kişi benim

Ebru Ülger Durmuş Bu kişi benim

Özlem Karataş Silistreli Bu kişi benim

Cenk Demirdöver Bu kişi benim

H. Yücel Öztan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2005
Yayımlandığı Sayı Yıl 2005 Cilt: 13 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Görğü, M., Ayhan, M., Durmuş, E. Ü., Silistreli, Ö. K., vd. (2005). Meme Rekonstrüksiyonu Ve Meme Deformitelerinin Düzeltilmesinde Becker Protez Kullanimi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 13(1), 9-13.
AMA Görğü M, Ayhan M, Durmuş EÜ, Silistreli ÖK, Demirdöver C, Öztan HY. Meme Rekonstrüksiyonu Ve Meme Deformitelerinin Düzeltilmesinde Becker Protez Kullanimi. turkplastsurg. Nisan 2005;13(1):9-13.
Chicago Görğü, Metin, Meltem Ayhan, Ebru Ülger Durmuş, Özlem Karataş Silistreli, Cenk Demirdöver, ve H. Yücel Öztan. “Meme Rekonstrüksiyonu Ve Meme Deformitelerinin Düzeltilmesinde Becker Protez Kullanimi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 13, sy. 1 (Nisan 2005): 9-13.
EndNote Görğü M, Ayhan M, Durmuş EÜ, Silistreli ÖK, Demirdöver C, Öztan HY (01 Nisan 2005) Meme Rekonstrüksiyonu Ve Meme Deformitelerinin Düzeltilmesinde Becker Protez Kullanimi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 13 1 9–13.
IEEE M. Görğü, M. Ayhan, E. Ü. Durmuş, Ö. K. Silistreli, C. Demirdöver, ve H. Y. Öztan, “Meme Rekonstrüksiyonu Ve Meme Deformitelerinin Düzeltilmesinde Becker Protez Kullanimi”, turkplastsurg, c. 13, sy. 1, ss. 9–13, 2005.
ISNAD Görğü, Metin vd. “Meme Rekonstrüksiyonu Ve Meme Deformitelerinin Düzeltilmesinde Becker Protez Kullanimi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 13/1 (Nisan 2005), 9-13.
JAMA Görğü M, Ayhan M, Durmuş EÜ, Silistreli ÖK, Demirdöver C, Öztan HY. Meme Rekonstrüksiyonu Ve Meme Deformitelerinin Düzeltilmesinde Becker Protez Kullanimi. turkplastsurg. 2005;13:9–13.
MLA Görğü, Metin vd. “Meme Rekonstrüksiyonu Ve Meme Deformitelerinin Düzeltilmesinde Becker Protez Kullanimi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 13, sy. 1, 2005, ss. 9-13.
Vancouver Görğü M, Ayhan M, Durmuş EÜ, Silistreli ÖK, Demirdöver C, Öztan HY. Meme Rekonstrüksiyonu Ve Meme Deformitelerinin Düzeltilmesinde Becker Protez Kullanimi. turkplastsurg. 2005;13(1):9-13.