BibTex RIS Kaynak Göster

CROSS-LEG LATİSSİMUS DORSİ SERBEST FLEP OLGUSUNDA PEDİKÜLLÜ FASYOKÜTAN FLEP İLE ARTERİYEL PEDİKÜLÜN KORUNMASI: VAKA TAKDİMİ

Yıl 2004, Cilt: 12 Sayı: 1, 62 - 64, 01.04.2004

Öz

Cross-leg serbest flep, ekstansif defektli taraf alt extremitede uygun alıcı damarın olmadığı ve ven greftlerinin riskli olduğu olgularda karşı taraf damarlarının alıcı olarak kullanıldığı bir yöntemdir. Bu sunumumuzda, elektrik yanıklı bir olguda alt ekstremitenin k u r t a r ı l m a s ı için cross-leg serbest flep prosedürü uygulanmıştır. Sol ayak bileği ve bacakta, kemiği ve eklemi açıkta bırakan doku defekti ilk aşamada, ipsilateral latissimus dorsi kas-deri flebi ile rekonstrükte edildi. Postoperatif 4. günde arteryel yetmezlik gelişen flep revizyona alındığında arteryel trombus saptandı ve arter kısaltılıp araya ven grefti konuldu , fakat 5. günde tekrar trombüs gelişmesi üzerine flep kaybedildi. Postoperatif 30. günde diğer taraf latissimus dorsi kas-deri flebi, arteriyel ve venöz anastomozlar karşı taraf bacağın tibialis posterior ve vena comitantesine olacak şekilde serbest olarak defekte adapte edildi.Bu seansta sağ ayak bileği medial malleol bölgesinden kaldırılan proksimal bazlı 15x5 cm lik bir fasyokütan flep, anastomoz hattını korumak ve flebin m o b i l i t e s i n i arttırmak üzere pedikülün üzerine örtüldü. Operasyondan 5 hafta sonra, neovaskülarizasyon gelişimini takiben pedikül ayrılarak rekonstrüksiyon tamamlandı. Cross-leg flepler defekt alanında sağlıklı alıcı vasküler yapının olmadığı durumlarda, alt ekstremitenin kurtarılmasında en son çare olarak düşünülebilir. Flebin planlanmasında, donör sahadan eleve edilecek fasyokütan bir flep, pedikülün örtülmesi v e flebe daha fazla mobilite kazandırmak amacıyla kullanılabilir

Securing The Vascular Pedicle Via a Fasciocutaneous Flap in a Cross-leg Free Latissimus Dorsi Flap

Yıl 2004, Cilt: 12 Sayı: 1, 62 - 64, 01.04.2004

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA62PJ24TV
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sebat Karamürsel Bu kişi benim

Dilek Bağdatlı Bu kişi benim

Selim Çelebioğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 12 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Karamürsel, S., Bağdatlı, D., & Çelebioğlu, S. (2004). CROSS-LEG LATİSSİMUS DORSİ SERBEST FLEP OLGUSUNDA PEDİKÜLLÜ FASYOKÜTAN FLEP İLE ARTERİYEL PEDİKÜLÜN KORUNMASI: VAKA TAKDİMİ. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 12(1), 62-64.
AMA Karamürsel S, Bağdatlı D, Çelebioğlu S. CROSS-LEG LATİSSİMUS DORSİ SERBEST FLEP OLGUSUNDA PEDİKÜLLÜ FASYOKÜTAN FLEP İLE ARTERİYEL PEDİKÜLÜN KORUNMASI: VAKA TAKDİMİ. turkplastsurg. Nisan 2004;12(1):62-64.
Chicago Karamürsel, Sebat, Dilek Bağdatlı, ve Selim Çelebioğlu. “CROSS-LEG LATİSSİMUS DORSİ SERBEST FLEP OLGUSUNDA PEDİKÜLLÜ FASYOKÜTAN FLEP İLE ARTERİYEL PEDİKÜLÜN KORUNMASI: VAKA TAKDİMİ”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 12, sy. 1 (Nisan 2004): 62-64.
EndNote Karamürsel S, Bağdatlı D, Çelebioğlu S (01 Nisan 2004) CROSS-LEG LATİSSİMUS DORSİ SERBEST FLEP OLGUSUNDA PEDİKÜLLÜ FASYOKÜTAN FLEP İLE ARTERİYEL PEDİKÜLÜN KORUNMASI: VAKA TAKDİMİ. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 12 1 62–64.
IEEE S. Karamürsel, D. Bağdatlı, ve S. Çelebioğlu, “CROSS-LEG LATİSSİMUS DORSİ SERBEST FLEP OLGUSUNDA PEDİKÜLLÜ FASYOKÜTAN FLEP İLE ARTERİYEL PEDİKÜLÜN KORUNMASI: VAKA TAKDİMİ”, turkplastsurg, c. 12, sy. 1, ss. 62–64, 2004.
ISNAD Karamürsel, Sebat vd. “CROSS-LEG LATİSSİMUS DORSİ SERBEST FLEP OLGUSUNDA PEDİKÜLLÜ FASYOKÜTAN FLEP İLE ARTERİYEL PEDİKÜLÜN KORUNMASI: VAKA TAKDİMİ”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 12/1 (Nisan 2004), 62-64.
JAMA Karamürsel S, Bağdatlı D, Çelebioğlu S. CROSS-LEG LATİSSİMUS DORSİ SERBEST FLEP OLGUSUNDA PEDİKÜLLÜ FASYOKÜTAN FLEP İLE ARTERİYEL PEDİKÜLÜN KORUNMASI: VAKA TAKDİMİ. turkplastsurg. 2004;12:62–64.
MLA Karamürsel, Sebat vd. “CROSS-LEG LATİSSİMUS DORSİ SERBEST FLEP OLGUSUNDA PEDİKÜLLÜ FASYOKÜTAN FLEP İLE ARTERİYEL PEDİKÜLÜN KORUNMASI: VAKA TAKDİMİ”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 12, sy. 1, 2004, ss. 62-64.
Vancouver Karamürsel S, Bağdatlı D, Çelebioğlu S. CROSS-LEG LATİSSİMUS DORSİ SERBEST FLEP OLGUSUNDA PEDİKÜLLÜ FASYOKÜTAN FLEP İLE ARTERİYEL PEDİKÜLÜN KORUNMASI: VAKA TAKDİMİ. turkplastsurg. 2004;12(1):62-4.