BibTex RIS Kaynak Göster

Mikrotia Olgularında Medpor İmplant ile Klinik Deneyimlerimiz.

Yıl 2003, Cilt: 11 Sayı: 1, - , 01.04.2003

Öz

Mikrotiada kulak rekonstrüksiyonu zor bir işlemdir.Amaç, ince ve sağlıklı bir cilt ile kaplanmıış, heliks ve antiheliksin kıvrımlarına sahip, karşı taraf kulak kepçesiyle simetrik ve aynı projeksiyona sahip bir dış kulak yapılmasıdır.Kulak iskeletini oluşturmak için genellikle otojen kostal kıkırdak grefti kullanılmaktadır.Fakat, bu greftin şekillendirilmesi yetenek ve deneyim gerektirir ve alınması sırasında bazı morbiditelere sahiptir.Bu nedenle bazı alloplastik implantlar geliştirilmiştir ve bunlar arasında en uygun görüneni Medpor implantlardır.Kliniğimizde, 3 yıllık dönemde, 8 mikrotia olgusunda kulak rekonstrüksiyonu Medpor implant ve temporal fasya flebi kullanılarak yapılmış, 3 olguda ekspozisyonla karşılaşılırken 5 olguda tatminkar sonuçlar elde edilmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA62SR32NB
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Serhat Özbek Bu kişi benim

Ramazan Kahveci Bu kişi benim

Selçuk Akın Bu kişi benim

Mesut Özcan Bu kişi benim

Ahmet Karacalar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 11 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Özbek, S., Kahveci, R., Akın, S., Özcan, M., vd. (2003). Mikrotia Olgularında Medpor İmplant ile Klinik Deneyimlerimiz. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 11(1).
AMA Özbek S, Kahveci R, Akın S, Özcan M, Karacalar A. Mikrotia Olgularında Medpor İmplant ile Klinik Deneyimlerimiz. turkplastsurg. Nisan 2003;11(1).
Chicago Özbek, Serhat, Ramazan Kahveci, Selçuk Akın, Mesut Özcan, ve Ahmet Karacalar. “Mikrotia Olgularında Medpor İmplant Ile Klinik Deneyimlerimiz”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11, sy. 1 (Nisan 2003).
EndNote Özbek S, Kahveci R, Akın S, Özcan M, Karacalar A (01 Nisan 2003) Mikrotia Olgularında Medpor İmplant ile Klinik Deneyimlerimiz. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11 1
IEEE S. Özbek, R. Kahveci, S. Akın, M. Özcan, ve A. Karacalar, “Mikrotia Olgularında Medpor İmplant ile Klinik Deneyimlerimiz”., turkplastsurg, c. 11, sy. 1, 2003.
ISNAD Özbek, Serhat vd. “Mikrotia Olgularında Medpor İmplant Ile Klinik Deneyimlerimiz”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11/1 (Nisan 2003).
JAMA Özbek S, Kahveci R, Akın S, Özcan M, Karacalar A. Mikrotia Olgularında Medpor İmplant ile Klinik Deneyimlerimiz. turkplastsurg. 2003;11.
MLA Özbek, Serhat vd. “Mikrotia Olgularında Medpor İmplant Ile Klinik Deneyimlerimiz”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 11, sy. 1, 2003.
Vancouver Özbek S, Kahveci R, Akın S, Özcan M, Karacalar A. Mikrotia Olgularında Medpor İmplant ile Klinik Deneyimlerimiz. turkplastsurg. 2003;11(1).