BibTex RIS Kaynak Göster

Lenfatik Malformasyonlar ve Tedavileri

Yıl 2003, Cilt: 11 Sayı: 1, - , 01.04.2003

Öz

Damarsal anomalilerin sınıflandırılmalarında süregelen karışıklık, 1989 yılında yapılan yeni sınıflandırma ile plastik ve rekonstrüktif cerrahi literatüründe büyük ölçüde giderilmiş olsa da, lenfatik malforasyonlar halen pek çok değişik histopatolojik tanılar ile klinisyenlerin karşısına çıkabilmektedirler.Bu çalışmada son yedi yıl içerisinde kliniğimize başvuran lenf damarı anomalileri retrospektif olarak incelenerek almış oldukları histopatolojik tanılar lezyonların klinik ve monfolojik özellikleri ile birlikte değerlendirilmiştir.Ayrıca değişik klinik özellikler ile karşımıza çıkan bu malformasyonların uygun takip ve tedavi şekilleri de avantaj ve dezavantajları ile birlikte tartışılmıştır.Lenfatik malformasyonları tedavisinde öncellikli yöntem olarak kabul gören cerrahi eksizyonun hangi genişlikte yapılacağı da tartışmalıdır. Kliniğimizde, limitli ve yüzeyel eksizyonlar yerine, bu lezyonların çevre anotomik

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA62SU49BJ
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Aper Sarı Bu kişi benim

Reha Yavuzer Bu kişi benim

Yavuz Başterzi Bu kişi benim

Suhan Ayhan Bu kişi benim

Osman Latifoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 11 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Sarı, A., Yavuzer, R., Başterzi, Y., Ayhan, S., vd. (2003). Lenfatik Malformasyonlar ve Tedavileri. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 11(1).
AMA Sarı A, Yavuzer R, Başterzi Y, Ayhan S, Latifoğlu O. Lenfatik Malformasyonlar ve Tedavileri. turkplastsurg. Nisan 2003;11(1).
Chicago Sarı, Aper, Reha Yavuzer, Yavuz Başterzi, Suhan Ayhan, ve Osman Latifoğlu. “Lenfatik Malformasyonlar Ve Tedavileri”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11, sy. 1 (Nisan 2003).
EndNote Sarı A, Yavuzer R, Başterzi Y, Ayhan S, Latifoğlu O (01 Nisan 2003) Lenfatik Malformasyonlar ve Tedavileri. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11 1
IEEE A. Sarı, R. Yavuzer, Y. Başterzi, S. Ayhan, ve O. Latifoğlu, “Lenfatik Malformasyonlar ve Tedavileri”, turkplastsurg, c. 11, sy. 1, 2003.
ISNAD Sarı, Aper vd. “Lenfatik Malformasyonlar Ve Tedavileri”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11/1 (Nisan 2003).
JAMA Sarı A, Yavuzer R, Başterzi Y, Ayhan S, Latifoğlu O. Lenfatik Malformasyonlar ve Tedavileri. turkplastsurg. 2003;11.
MLA Sarı, Aper vd. “Lenfatik Malformasyonlar Ve Tedavileri”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 11, sy. 1, 2003.
Vancouver Sarı A, Yavuzer R, Başterzi Y, Ayhan S, Latifoğlu O. Lenfatik Malformasyonlar ve Tedavileri. turkplastsurg. 2003;11(1).