BibTex RIS Kaynak Göster

Geniş Karın Ön Duvarı Defektinde Anterolateral Uyluk Serbest Flebi İle Rekonstrüksiyon: Bir Olgu Sunumu

Yıl 2002, Cilt: 10 Sayı: 3, - , 01.12.2002

Öz

Abdomen ön duvarındaki tam tabaka doku defektlerinin onarımında lokal flepler ve mesh takviyeler genellikle yeterli olmakla beraber, defektin geniş olduğu, epigastriuma uzandığı ya da çevre dokuların hasarlı olduğu durumlarda serbest fleplerle onarım gerekebilir. Bu olgu sunumunda ateşli silah yaralanması nedeniyle karın ön duvarında tam tabak doku defekti gelişen bir hastada, serbest anterolateral uyluk mykütan flebi ve tensör fasya lata ile yapılan rekonstrüksiyon sunulmuştur. 25 yaşındaki erkek hasta bize refere edilmesinden altı hafta önce karnının sağ tarafından saçma ile yaralanmıştır. Yaralanmanın geniş olması, saçma tanelerinin tamamen çıkarılmaması, daha önce 4 kez opere edilmiş olması ve defekt bölgesinde enfeksiyon gelişmesi nedeni ile bu hastada serbest flep uygulaması diğer yöntemlere tercih edildi. Postoperatif dönemde herhangi bir komplikasyon gelişmeyen hastada elde edilen fonksiyonel sonuçlar tatmin edici oldu.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA62UG72SU
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ferit Demirkan Bu kişi benim

Tahsin Çolak Bu kişi benim

Şakir Ünal Bu kişi benim

Emrah Arslan Bu kişi benim

Süha Aydın Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 10 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Demirkan, F., Çolak, T., Ünal, Ş., Arslan, E., vd. (2002). Geniş Karın Ön Duvarı Defektinde Anterolateral Uyluk Serbest Flebi İle Rekonstrüksiyon: Bir Olgu Sunumu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 10(3).
AMA Demirkan F, Çolak T, Ünal Ş, Arslan E, Aydın S. Geniş Karın Ön Duvarı Defektinde Anterolateral Uyluk Serbest Flebi İle Rekonstrüksiyon: Bir Olgu Sunumu. turkplastsurg. Aralık 2002;10(3).
Chicago Demirkan, Ferit, Tahsin Çolak, Şakir Ünal, Emrah Arslan, ve Süha Aydın. “Geniş Karın Ön Duvarı Defektinde Anterolateral Uyluk Serbest Flebi İle Rekonstrüksiyon: Bir Olgu Sunumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 10, sy. 3 (Aralık 2002).
EndNote Demirkan F, Çolak T, Ünal Ş, Arslan E, Aydın S (01 Aralık 2002) Geniş Karın Ön Duvarı Defektinde Anterolateral Uyluk Serbest Flebi İle Rekonstrüksiyon: Bir Olgu Sunumu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 10 3
IEEE F. Demirkan, T. Çolak, Ş. Ünal, E. Arslan, ve S. Aydın, “Geniş Karın Ön Duvarı Defektinde Anterolateral Uyluk Serbest Flebi İle Rekonstrüksiyon: Bir Olgu Sunumu”, turkplastsurg, c. 10, sy. 3, 2002.
ISNAD Demirkan, Ferit vd. “Geniş Karın Ön Duvarı Defektinde Anterolateral Uyluk Serbest Flebi İle Rekonstrüksiyon: Bir Olgu Sunumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 10/3 (Aralık 2002).
JAMA Demirkan F, Çolak T, Ünal Ş, Arslan E, Aydın S. Geniş Karın Ön Duvarı Defektinde Anterolateral Uyluk Serbest Flebi İle Rekonstrüksiyon: Bir Olgu Sunumu. turkplastsurg. 2002;10.
MLA Demirkan, Ferit vd. “Geniş Karın Ön Duvarı Defektinde Anterolateral Uyluk Serbest Flebi İle Rekonstrüksiyon: Bir Olgu Sunumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 10, sy. 3, 2002.
Vancouver Demirkan F, Çolak T, Ünal Ş, Arslan E, Aydın S. Geniş Karın Ön Duvarı Defektinde Anterolateral Uyluk Serbest Flebi İle Rekonstrüksiyon: Bir Olgu Sunumu. turkplastsurg. 2002;10(3).