BibTex RIS Kaynak Göster

Ciddi Bir suçiçeği Komplikasyonu: Nekrotizan Fasiit: Olgu Sunumu

Yıl 2002, Cilt: 10 Sayı: 3, - , 01.12.2002

Öz

Suçiçeği varicella zoster virüsünün neden olduğu ve genellikle çocukluk çağında görülen viral, döküntülü bir hastalıktır. Çocuklarda su çiçeğinin en önemli ve yaygın komplikasyonu piyojenik bakterilerin (A Grubu hemolotik streptokok) sebep olduğu nekrotizan fasiittir. Kliniğimize su çiçeği komplikasyonu nedeniyle başvuran 3 yaşındaki kız hastada alt abdominal bölgede yaklaşık 13x20 cm büyüklüğünde cilt ve cilt altı dokuları içeren nekroz mevcuttu. Ayrıca vücudun değişik bölgelerinde de küçük (2-3 cm çapında) ve lokalize cilt altı nekrozları tespit edildi. Debritman, yara bakımı ve antibiyotik tedavisinden sonra cilt doku defekti abdominal ilerletme filebi ile kapatıldı. Çocukluk çağında görülen cilt nekrozlarının oldukça nadir rastlanan bir sebebi olduğundan sunulmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA62UJ78PD
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sadık Şentürk Bu kişi benim

Zekeriya Tosun Bu kişi benim

Adem Özkan Bu kişi benim

Zeynep Karaçor Bu kişi benim

Nedim Savacı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 10 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Şentürk, S., Tosun, Z., Özkan, A., Karaçor, Z., vd. (2002). Ciddi Bir suçiçeği Komplikasyonu: Nekrotizan Fasiit: Olgu Sunumu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 10(3).
AMA Şentürk S, Tosun Z, Özkan A, Karaçor Z, Savacı N. Ciddi Bir suçiçeği Komplikasyonu: Nekrotizan Fasiit: Olgu Sunumu. turkplastsurg. Aralık 2002;10(3).
Chicago Şentürk, Sadık, Zekeriya Tosun, Adem Özkan, Zeynep Karaçor, ve Nedim Savacı. “Ciddi Bir suçiçeği Komplikasyonu: Nekrotizan Fasiit: Olgu Sunumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 10, sy. 3 (Aralık 2002).
EndNote Şentürk S, Tosun Z, Özkan A, Karaçor Z, Savacı N (01 Aralık 2002) Ciddi Bir suçiçeği Komplikasyonu: Nekrotizan Fasiit: Olgu Sunumu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 10 3
IEEE S. Şentürk, Z. Tosun, A. Özkan, Z. Karaçor, ve N. Savacı, “Ciddi Bir suçiçeği Komplikasyonu: Nekrotizan Fasiit: Olgu Sunumu”, turkplastsurg, c. 10, sy. 3, 2002.
ISNAD Şentürk, Sadık vd. “Ciddi Bir suçiçeği Komplikasyonu: Nekrotizan Fasiit: Olgu Sunumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 10/3 (Aralık 2002).
JAMA Şentürk S, Tosun Z, Özkan A, Karaçor Z, Savacı N. Ciddi Bir suçiçeği Komplikasyonu: Nekrotizan Fasiit: Olgu Sunumu. turkplastsurg. 2002;10.
MLA Şentürk, Sadık vd. “Ciddi Bir suçiçeği Komplikasyonu: Nekrotizan Fasiit: Olgu Sunumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 10, sy. 3, 2002.
Vancouver Şentürk S, Tosun Z, Özkan A, Karaçor Z, Savacı N. Ciddi Bir suçiçeği Komplikasyonu: Nekrotizan Fasiit: Olgu Sunumu. turkplastsurg. 2002;10(3).