BibTex RIS Kaynak Göster

Geniş Lumbosakral Meningomyelosel Defektlerinin Bilateral İnterconnected Latissimus Dorsi-Gluteus Maksimus Kas-Deri Flepleriyle Rekonstrüksiyonu

Yıl 2002, Cilt: 10 Sayı: 1, - , 01.04.2002

Öz

Geniş lumbosakral meningomyelosel olgularında defektin nasıl kapatılacağı önemli bir sorundur. Nörol plağın kurumasını ve nörolojik defisitleri önlemek için iyi vaskülarize ve kalın flepler tercih edilmelidir. Bu makalede 1994-2001 yılları arasında geniş lumbosakral meningomyelosel defekti nedeniyle, bilateral interconnected letissimus dorsi-gluteus maksimus kas-deri flepleriyle rekonstrükte edilen 9 olgu sunulmuştur. Olgular 3 ay ile 7 yıl süresince takip edilmişlerdir. En erken ameliyat 8. saate gerçeleştirilmiştir. Olguların 5'i erkek, 4'ü kızdır. En küçük defekt çapı 5x4cm , en geniş defekt çapı 20x20 cm'dir. 6 olgu paraplejik iken, 3 olguda nörolojik defisit izlenmiştir. 6 olguya ameliyattan sonraki dönemde gelişen hidrosefali nedeniyle vetrikuloperitoneal şant takılmıştır. 4 olguda ameliyat yerinde Beyin Omurilik Sıvısı (BOS) kaçağı izlenmiştir. BOS kaçağı olan iki olguda menenjit ve sepsis gelişmiştir. Bir olguda orta hatta sütür açılmıştır. Bir olguda flebin distal ucunda parsiyel nekros izlenmiştir. Bilateral interconnected latissimus dorsi gluteus maksimus kas-deri flepleri relaksasyon, back cut insizyonu veri deri grefti gerektirmemiştir. Onarım yapılan nöral plağın üst bölümleri kalın ve iyi kanlanan dokularla örtülmüştür. Bu flepler nörolojik defisiti olmayan olgularda nörolojik komponentlerin kurumasını ve hasar görmesini önlemiştir. Sonuç olarak bilateral interconnected latissimus dorsi-gluteus maksimus kas-deri flepleri acil olarak kapatılması gereken geniş lumbosakral meningomyelosel defektleri için güvenilir ve etkili bulunmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA62VV89KM
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Kemal İslamoğlu Bu kişi benim

Ege Özgentaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 10 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA İslamoğlu, K., & Özgentaş, E. (2002). Geniş Lumbosakral Meningomyelosel Defektlerinin Bilateral İnterconnected Latissimus Dorsi-Gluteus Maksimus Kas-Deri Flepleriyle Rekonstrüksiyonu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 10(1).
AMA İslamoğlu K, Özgentaş E. Geniş Lumbosakral Meningomyelosel Defektlerinin Bilateral İnterconnected Latissimus Dorsi-Gluteus Maksimus Kas-Deri Flepleriyle Rekonstrüksiyonu. turkplastsurg. Nisan 2002;10(1).
Chicago İslamoğlu, Kemal, ve Ege Özgentaş. “Geniş Lumbosakral Meningomyelosel Defektlerinin Bilateral İnterconnected Latissimus Dorsi-Gluteus Maksimus Kas-Deri Flepleriyle Rekonstrüksiyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 10, sy. 1 (Nisan 2002).
EndNote İslamoğlu K, Özgentaş E (01 Nisan 2002) Geniş Lumbosakral Meningomyelosel Defektlerinin Bilateral İnterconnected Latissimus Dorsi-Gluteus Maksimus Kas-Deri Flepleriyle Rekonstrüksiyonu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 10 1
IEEE K. İslamoğlu ve E. Özgentaş, “Geniş Lumbosakral Meningomyelosel Defektlerinin Bilateral İnterconnected Latissimus Dorsi-Gluteus Maksimus Kas-Deri Flepleriyle Rekonstrüksiyonu”, turkplastsurg, c. 10, sy. 1, 2002.
ISNAD İslamoğlu, Kemal - Özgentaş, Ege. “Geniş Lumbosakral Meningomyelosel Defektlerinin Bilateral İnterconnected Latissimus Dorsi-Gluteus Maksimus Kas-Deri Flepleriyle Rekonstrüksiyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 10/1 (Nisan 2002).
JAMA İslamoğlu K, Özgentaş E. Geniş Lumbosakral Meningomyelosel Defektlerinin Bilateral İnterconnected Latissimus Dorsi-Gluteus Maksimus Kas-Deri Flepleriyle Rekonstrüksiyonu. turkplastsurg. 2002;10.
MLA İslamoğlu, Kemal ve Ege Özgentaş. “Geniş Lumbosakral Meningomyelosel Defektlerinin Bilateral İnterconnected Latissimus Dorsi-Gluteus Maksimus Kas-Deri Flepleriyle Rekonstrüksiyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 10, sy. 1, 2002.
Vancouver İslamoğlu K, Özgentaş E. Geniş Lumbosakral Meningomyelosel Defektlerinin Bilateral İnterconnected Latissimus Dorsi-Gluteus Maksimus Kas-Deri Flepleriyle Rekonstrüksiyonu. turkplastsurg. 2002;10(1).