BibTex RIS Kaynak Göster

İskemi-Reperfüzyon Hasarının Kas Flebi Üzerindeki Etkilerinin Mikrosirkulatuar Düzeyde Gösterilmesi

Yıl 2002, Cilt: 10 Sayı: 1, - , 01.04.2002

Öz

Büyük ve komplike defektleri tek seansta form ve fonksiyon açısından başarıyla rekonstrüksiyonunu sağlamaları kas fleplerinin plastik cerrahi pratiğinde yaygın olarak kullanılmalarına yol açmıştır. Uzamış global iskemiye maruz kalan iskelet kası bunu takip eden reperfüzyon süresince ciddi hasara maruz kalmaktadır. Son yıllarda yapılan deneysel çalışmalarda iskemi sonrası reperfüzyona bağlı doku hasarının ve no-reflow fenomeninin gelişiminde lekositlerin anahtar role sahip olduğu gösterilmiştir. Bu deneysel çalışmada rat kremaster kas flebinde oluşturulan iskemi reperfüzyon hasarının etkileri mikrosirkulatuar düzeyde incelenmiş ve global iskemi ve buna takip eden reperfüzyona maruz kalan kas dokusunda mikrosirkulatuar düzeyde lökositlerin aktive olarak flepte mikrosirkulatuar dolaşımı ve akım hemodinamiklerini istatiksel olarak anlamlı derecede olumsuz olarak etkiledikleri ortaya konmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA62YF43EM
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Gökhan Adanalı Bu kişi benim

Mustafa Nişancı Bu kişi benim

Asuman Tuncel Bu kişi benim

Dilek Şenen Bu kişi benim

Murat Türegün Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 10 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Adanalı, G., Nişancı, M., Tuncel, A., Şenen, D., vd. (2002). İskemi-Reperfüzyon Hasarının Kas Flebi Üzerindeki Etkilerinin Mikrosirkulatuar Düzeyde Gösterilmesi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 10(1).
AMA Adanalı G, Nişancı M, Tuncel A, Şenen D, Türegün M. İskemi-Reperfüzyon Hasarının Kas Flebi Üzerindeki Etkilerinin Mikrosirkulatuar Düzeyde Gösterilmesi. turkplastsurg. Nisan 2002;10(1).
Chicago Adanalı, Gökhan, Mustafa Nişancı, Asuman Tuncel, Dilek Şenen, ve Murat Türegün. “İskemi-Reperfüzyon Hasarının Kas Flebi Üzerindeki Etkilerinin Mikrosirkulatuar Düzeyde Gösterilmesi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 10, sy. 1 (Nisan 2002).
EndNote Adanalı G, Nişancı M, Tuncel A, Şenen D, Türegün M (01 Nisan 2002) İskemi-Reperfüzyon Hasarının Kas Flebi Üzerindeki Etkilerinin Mikrosirkulatuar Düzeyde Gösterilmesi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 10 1
IEEE G. Adanalı, M. Nişancı, A. Tuncel, D. Şenen, ve M. Türegün, “İskemi-Reperfüzyon Hasarının Kas Flebi Üzerindeki Etkilerinin Mikrosirkulatuar Düzeyde Gösterilmesi”, turkplastsurg, c. 10, sy. 1, 2002.
ISNAD Adanalı, Gökhan vd. “İskemi-Reperfüzyon Hasarının Kas Flebi Üzerindeki Etkilerinin Mikrosirkulatuar Düzeyde Gösterilmesi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 10/1 (Nisan 2002).
JAMA Adanalı G, Nişancı M, Tuncel A, Şenen D, Türegün M. İskemi-Reperfüzyon Hasarının Kas Flebi Üzerindeki Etkilerinin Mikrosirkulatuar Düzeyde Gösterilmesi. turkplastsurg. 2002;10.
MLA Adanalı, Gökhan vd. “İskemi-Reperfüzyon Hasarının Kas Flebi Üzerindeki Etkilerinin Mikrosirkulatuar Düzeyde Gösterilmesi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 10, sy. 1, 2002.
Vancouver Adanalı G, Nişancı M, Tuncel A, Şenen D, Türegün M. İskemi-Reperfüzyon Hasarının Kas Flebi Üzerindeki Etkilerinin Mikrosirkulatuar Düzeyde Gösterilmesi. turkplastsurg. 2002;10(1).