BibTex RIS Kaynak Göster

Vertikal Rektus Abdominis Muskulokutan (Vram) Flebi ile Kompleks Yumuşak Doku Defektlerinin Onarımı

Yıl 2002, Cilt: 10 Sayı: 1, - , 01.04.2002

Öz

Vücudun ön tarafındaki kompleks yumuşak doku defektlerinin onarımı Plastik Cerrahlar için halen çeşitli sorunlar arzetmektedir.Bu zor bölgede çeşitli etyolojik nedenlere bağlı olarak oluşan defektlerde 1996-2000 yılları arasında kliniğimize başvuran 13 hastada Vertikal rektus abdominis muskulokutan (VRAM) flebi, vücudun ön yüzündeki geniş torakal, abdominal, pelvik, vajinal ve kasık defekti onarımı için kullanıldı. Hastaların yaşları 16 - 72 (ortalama 41.5) arasındaydı. Beş (% 38,46) hasta kadın, sekiz (%61,54) hasta erkekti. Hastalara uygulanan 13 flebin tümü sağkalmış olup yeterli kapama sağlanmıştır, Sadece 3 hastada (% 23,07) hematom, yağ nekrozu ve lenfatik drenaj gibi minör komplikasyonlar ortaya çıkmıştır.Bu cerrahi prosedürün sonuçları; güvenilir olduğunu ve vücudun ön yüzündeki geniş defektlerin rekonstrüksiyonunda uygun olduğunu göstermiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA62VU54AZ
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ufuk Bilkay Bu kişi benim

Cenk Tokat Bu kişi benim

Cüneyt Özek Bu kişi benim

Naci Çelik Bu kişi benim

Hakan Gündoğan Bu kişi benim

Tahir Gürler Bu kişi benim

Mehmet Alper Bu kişi benim

Ecmel Songür Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 10 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Bilkay, U., Tokat, C., Özek, C., Çelik, N., vd. (2002). Vertikal Rektus Abdominis Muskulokutan (Vram) Flebi ile Kompleks Yumuşak Doku Defektlerinin Onarımı. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 10(1).
AMA Bilkay U, Tokat C, Özek C, Çelik N, Gündoğan H, Gürler T, Alper M, Songür E. Vertikal Rektus Abdominis Muskulokutan (Vram) Flebi ile Kompleks Yumuşak Doku Defektlerinin Onarımı. turkplastsurg. Nisan 2002;10(1).
Chicago Bilkay, Ufuk, Cenk Tokat, Cüneyt Özek, Naci Çelik, Hakan Gündoğan, Tahir Gürler, Mehmet Alper, ve Ecmel Songür. “Vertikal Rektus Abdominis Muskulokutan (Vram) Flebi Ile Kompleks Yumuşak Doku Defektlerinin Onarımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 10, sy. 1 (Nisan 2002).
EndNote Bilkay U, Tokat C, Özek C, Çelik N, Gündoğan H, Gürler T, Alper M, Songür E (01 Nisan 2002) Vertikal Rektus Abdominis Muskulokutan (Vram) Flebi ile Kompleks Yumuşak Doku Defektlerinin Onarımı. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 10 1
IEEE U. Bilkay, “Vertikal Rektus Abdominis Muskulokutan (Vram) Flebi ile Kompleks Yumuşak Doku Defektlerinin Onarımı”, turkplastsurg, c. 10, sy. 1, 2002.
ISNAD Bilkay, Ufuk vd. “Vertikal Rektus Abdominis Muskulokutan (Vram) Flebi Ile Kompleks Yumuşak Doku Defektlerinin Onarımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 10/1 (Nisan 2002).
JAMA Bilkay U, Tokat C, Özek C, Çelik N, Gündoğan H, Gürler T, Alper M, Songür E. Vertikal Rektus Abdominis Muskulokutan (Vram) Flebi ile Kompleks Yumuşak Doku Defektlerinin Onarımı. turkplastsurg. 2002;10.
MLA Bilkay, Ufuk vd. “Vertikal Rektus Abdominis Muskulokutan (Vram) Flebi Ile Kompleks Yumuşak Doku Defektlerinin Onarımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 10, sy. 1, 2002.
Vancouver Bilkay U, Tokat C, Özek C, Çelik N, Gündoğan H, Gürler T, Alper M, Songür E. Vertikal Rektus Abdominis Muskulokutan (Vram) Flebi ile Kompleks Yumuşak Doku Defektlerinin Onarımı. turkplastsurg. 2002;10(1).