BibTex RIS Kaynak Göster

Kronik Böbrek Yetmezliğine Eşlik Eden Bir Elastozis Perforans Serpiginoza Olgusu

Yıl 2002, Cilt: 10 Sayı: 1, - , 01.04.2002

Öz

Elastozis perforans serpiginoza (EPS) nadir görülen ve nedeni tam olark aydınlatılmamış kronik seyirli bir deri hastalığıdır. Kutanöz perforan bozukluk başlığı altında toplanan dört hastalıktan biridir. Bu hastalıkta, değişime uğrayan elastik lifler yabancı materyel olarak algılanmakta ve transepitelyal yolla dışarıya atılmaktadır. Kliniğimizde değerlendirilen bir olguda görülen elastozis perforans serpiginoza lezyonu, klinik görünüm olarak klasik elastozis perforans serpiginoza tanımına uymayan ve kronik böbrek hastalığı ile birlikte görülen ikinci vakadır. Lezyon, iki kez cerrahi girişim sonrasında nüks etmiştir. Üçüncü kez eksizyon yapılmış ve daha önceki cerrahi girşimlerde uygulanan primer onarım yönteminin aksine yara sekonder iyileşmeye bırakılmıştır. Yaklaşık 20 gün sonra yara iyileşmiş ve son ameliyattan 1.5 yıl sonra rekürrens olmamıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA62YN32AC
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hüseyin Borman Bu kişi benim

Tülin Güleç Bu kişi benim

Banu Bilezikçi Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2002
Yayımlandığı Sayı Yıl 2002 Cilt: 10 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Borman, H., Güleç, T., & Bilezikçi, B. (2002). Kronik Böbrek Yetmezliğine Eşlik Eden Bir Elastozis Perforans Serpiginoza Olgusu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 10(1).
AMA Borman H, Güleç T, Bilezikçi B. Kronik Böbrek Yetmezliğine Eşlik Eden Bir Elastozis Perforans Serpiginoza Olgusu. turkplastsurg. Nisan 2002;10(1).
Chicago Borman, Hüseyin, Tülin Güleç, ve Banu Bilezikçi. “Kronik Böbrek Yetmezliğine Eşlik Eden Bir Elastozis Perforans Serpiginoza Olgusu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 10, sy. 1 (Nisan 2002).
EndNote Borman H, Güleç T, Bilezikçi B (01 Nisan 2002) Kronik Böbrek Yetmezliğine Eşlik Eden Bir Elastozis Perforans Serpiginoza Olgusu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 10 1
IEEE H. Borman, T. Güleç, ve B. Bilezikçi, “Kronik Böbrek Yetmezliğine Eşlik Eden Bir Elastozis Perforans Serpiginoza Olgusu”, turkplastsurg, c. 10, sy. 1, 2002.
ISNAD Borman, Hüseyin vd. “Kronik Böbrek Yetmezliğine Eşlik Eden Bir Elastozis Perforans Serpiginoza Olgusu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 10/1 (Nisan 2002).
JAMA Borman H, Güleç T, Bilezikçi B. Kronik Böbrek Yetmezliğine Eşlik Eden Bir Elastozis Perforans Serpiginoza Olgusu. turkplastsurg. 2002;10.
MLA Borman, Hüseyin vd. “Kronik Böbrek Yetmezliğine Eşlik Eden Bir Elastozis Perforans Serpiginoza Olgusu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 10, sy. 1, 2002.
Vancouver Borman H, Güleç T, Bilezikçi B. Kronik Böbrek Yetmezliğine Eşlik Eden Bir Elastozis Perforans Serpiginoza Olgusu. turkplastsurg. 2002;10(1).