BibTex RIS Kaynak Göster

İlginç Bir Temal Yanık Sebebi: Bardak Çekme

Yıl 2001, Cilt: 9 Sayı: 3, - , 01.12.2001

Öz

Yanık hekimlerin karşılaştığı en güç problemlerdendir.Güneş yanıklarından sıcak cisimlere kadar bir çok neden vücut üzerinde termal yanıklara neden olabilir. Olguların çoğu minör vakalardır ve ayaktan tedavisi mümkündür. Yanık sırasında oluşan yaranın derinliği, tutulan vücut bölgesi ve yanıklı sahanın yüzey genişliği tedai ve nihai sonuç üzerinde etkili faktörlerdir. Biz bu çalışmada sırt bölgesi derisinde ikinci derece deri yanık alanlarıyla müracaat ede bir olguyu sunuyoruz. Bu olguda yanık oluşturan etyolojik ajan oldukça ilginç idi. Yanık nedeni faktör Anadolu'da halk arasında bardak çekmek olarak bilinen ve vücutta özellikle sırtta lokalize miyalji benzeri ağrıları gidermek için kullanılan geleneksel bir tedavi yöntemi idi.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA62ZD57KT
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Hayati Akbaş Bu kişi benim

Ethem Güneren Bu kişi benim

Lütfi Eroğlu Bu kişi benim

Ahmet Demir Bu kişi benim

Mustafa Keskin Bu kişi benim

Ata Uysal Bu kişi benim

Mustafa Ayyıldız Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 9 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Akbaş, H., Güneren, E., Eroğlu, L., Demir, A., vd. (2001). İlginç Bir Temal Yanık Sebebi: Bardak Çekme. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 9(3).
AMA Akbaş H, Güneren E, Eroğlu L, Demir A, Keskin M, Uysal A, Ayyıldız M. İlginç Bir Temal Yanık Sebebi: Bardak Çekme. turkplastsurg. Aralık 2001;9(3).
Chicago Akbaş, Hayati, Ethem Güneren, Lütfi Eroğlu, Ahmet Demir, Mustafa Keskin, Ata Uysal, ve Mustafa Ayyıldız. “İlginç Bir Temal Yanık Sebebi: Bardak Çekme”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9, sy. 3 (Aralık 2001).
EndNote Akbaş H, Güneren E, Eroğlu L, Demir A, Keskin M, Uysal A, Ayyıldız M (01 Aralık 2001) İlginç Bir Temal Yanık Sebebi: Bardak Çekme. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9 3
IEEE H. Akbaş, “İlginç Bir Temal Yanık Sebebi: Bardak Çekme”, turkplastsurg, c. 9, sy. 3, 2001.
ISNAD Akbaş, Hayati vd. “İlginç Bir Temal Yanık Sebebi: Bardak Çekme”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9/3 (Aralık 2001).
JAMA Akbaş H, Güneren E, Eroğlu L, Demir A, Keskin M, Uysal A, Ayyıldız M. İlginç Bir Temal Yanık Sebebi: Bardak Çekme. turkplastsurg. 2001;9.
MLA Akbaş, Hayati vd. “İlginç Bir Temal Yanık Sebebi: Bardak Çekme”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 9, sy. 3, 2001.
Vancouver Akbaş H, Güneren E, Eroğlu L, Demir A, Keskin M, Uysal A, Ayyıldız M. İlginç Bir Temal Yanık Sebebi: Bardak Çekme. turkplastsurg. 2001;9(3).