BibTex RIS Kaynak Göster

Hastanız Ne Düşünüyor?

Yıl 2001, Cilt: 9 Sayı: 2, - , 01.08.2001

Öz

Kaliteli ve yeterli tıbbi hizmet ancak hasta ve hekim arasındaki fikir alışverişi ile gerçekleşebilir. Bu araştırmada hastaların tıbbi hizmet alırken önem verdikleri hususlar araştırılmış ve plastik cerrahi hasta grubunun profili belirlenmeye çalışılmıştır. Hastaların beklenti ve isteklerinin tespit etmek için hastaların özlük bilgilerini, doktor ve hastane seçimine ait tercihlerini irdeleyen 8 soruluk bir naket hazırlandı. Bu anket rastgele seçilen 300 sağlıklı bireye, genel cerrahi polikliniğine ilk kez başvuran 300 ve plastik cerrahi polikliniğine ilk kez başvuran 100 hastaya uygulandı. Ankete katılan 700 bireyin %60'ı erkek %40'ı kadındı. Yaş ortalamaları erkekler için 40.3 kadınlar için 38.8 idi. Her üç grup arasında cisiyet ve yaş ortalaması açısından belirgin bir fark yoktu. Grupların tamamı değerlendirildiğinde en fazla ameliyat olunmak istenen cerrahın doçentler olduğu (%51) ve hastaların özel hastaneleri tercih ettikleri (%61,7) görüldü. Plastik cerrahi hastalarıının doktorlarının dış görünüşlerine ve yurtdışı eğitim almış olmalarına verdikleri önem diğer iki gruba göre daha yüksek bulundu. Öte yandan doktor doktor cinsiyetinin cerrah seçimlerinde önemli olmadığı tespit edildi. Türkiye'de hhızla ilerleyen tıp sektöründe kurumlar, kuruluşlar ve doktorlar arasında talebin biçimlendirdiği yarıştan kopmamak ve daha iyi hizmet sunmak amacıyla hizmeti sunduğumuz grubun istek ve arzularını bilmeli ve önem vermeliyiz. Yapılan bu çalışma ile hastalarımızın daha kaliteli hizmet alabildikleri hastanelerde, dinamik, bilgi düzeyini ve kişiliğini yüksek düzeyde tutan hekimlerden sağlık hizmetlerini almak istedikleri ortaya çıkmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63AD64NN
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Reha Yavuzer Bu kişi benim

Alper Sarı Bu kişi benim

Yakup Sarıgüney Bu kişi benim

Osman Latifoğlu Bu kişi benim

Kenan Atabay Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 9 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Yavuzer, R., Sarı, A., Sarıgüney, Y., Latifoğlu, O., vd. (2001). Hastanız Ne Düşünüyor?. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 9(2).
AMA Yavuzer R, Sarı A, Sarıgüney Y, Latifoğlu O, Atabay K. Hastanız Ne Düşünüyor?. turkplastsurg. Ağustos 2001;9(2).
Chicago Yavuzer, Reha, Alper Sarı, Yakup Sarıgüney, Osman Latifoğlu, ve Kenan Atabay. “Hastanız Ne Düşünüyor?”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9, sy. 2 (Ağustos 2001).
EndNote Yavuzer R, Sarı A, Sarıgüney Y, Latifoğlu O, Atabay K (01 Ağustos 2001) Hastanız Ne Düşünüyor?. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9 2
IEEE R. Yavuzer, A. Sarı, Y. Sarıgüney, O. Latifoğlu, ve K. Atabay, “Hastanız Ne Düşünüyor?”, turkplastsurg, c. 9, sy. 2, 2001.
ISNAD Yavuzer, Reha vd. “Hastanız Ne Düşünüyor?”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9/2 (Ağustos 2001).
JAMA Yavuzer R, Sarı A, Sarıgüney Y, Latifoğlu O, Atabay K. Hastanız Ne Düşünüyor?. turkplastsurg. 2001;9.
MLA Yavuzer, Reha vd. “Hastanız Ne Düşünüyor?”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 9, sy. 2, 2001.
Vancouver Yavuzer R, Sarı A, Sarıgüney Y, Latifoğlu O, Atabay K. Hastanız Ne Düşünüyor?. turkplastsurg. 2001;9(2).