BibTex RIS Kaynak Göster

Serbest Olarak Nakledilmiş Doku Kitlesinin Şırınga Yağ Emme "Syringre Liposuction" Yöntemi İle Küçültülmesi

Yıl 2001, Cilt: 9 Sayı: 2, - , 01.08.2001

Öz

Serbest fdoku aktarımı doku kayıplarının yeniden yapılandırılmasında sık olarak kullanulmaktadır. Özellikle serbest olarak nakledilen "fasciocutaneous" başta olmak üzere hemen tüm serbest olarak nakli yapılan dokularda, geç dönemde yeterli kitle küçülmesinin olmaması işlevsel ve görünüm açısından kusur oluşturmaktadır. Bu tür durumlarda cerrahi olarak çıkarılma yapılabilmesine rağmen eşit bir küçülme genellikle sağlanmamaktadır. Fournier'in 1986'da tariflediği şırınga yağ emme yöntemi günümüzde bölgesel yağ birikimlerinin düzeltilmesinde oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Serbest "scapular" doku ile ayakta bulunan doku kaybının onarımı yapılması bir hastada, doku kitlesi şırınga yağ emme yöntemi ile küçültülmüştür. İşlevsel ve görünüm açısından oldukça eşit küçülme sağlanmış, işlem bölgesel sinir bloğu ile herhangi bir sorun gelişmeden tamamlanmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63AA37KC
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Tamer Seyhan Bu kişi benim

Ragıp Özdemir Bu kişi benim

Çağrı Uysal Bu kişi benim

Hıdır Kılınç Bu kişi benim

Ömer Şensöz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 9 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Seyhan, T., Özdemir, R., Uysal, Ç., Kılınç, H., vd. (2001). Serbest Olarak Nakledilmiş Doku Kitlesinin Şırınga Yağ Emme "Syringre Liposuction" Yöntemi İle Küçültülmesi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 9(2).
AMA Seyhan T, Özdemir R, Uysal Ç, Kılınç H, Şensöz Ö. Serbest Olarak Nakledilmiş Doku Kitlesinin Şırınga Yağ Emme "Syringre Liposuction" Yöntemi İle Küçültülmesi. turkplastsurg. Ağustos 2001;9(2).
Chicago Seyhan, Tamer, Ragıp Özdemir, Çağrı Uysal, Hıdır Kılınç, ve Ömer Şensöz. “Serbest Olarak Nakledilmiş Doku Kitlesinin Şırınga Yağ Emme ‘Syringre Liposuction’ Yöntemi İle Küçültülmesi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9, sy. 2 (Ağustos 2001).
EndNote Seyhan T, Özdemir R, Uysal Ç, Kılınç H, Şensöz Ö (01 Ağustos 2001) Serbest Olarak Nakledilmiş Doku Kitlesinin Şırınga Yağ Emme "Syringre Liposuction" Yöntemi İle Küçültülmesi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9 2
IEEE T. Seyhan, R. Özdemir, Ç. Uysal, H. Kılınç, ve Ö. Şensöz, “Serbest Olarak Nakledilmiş Doku Kitlesinin Şırınga Yağ Emme ‘Syringre Liposuction’ Yöntemi İle Küçültülmesi”, turkplastsurg, c. 9, sy. 2, 2001.
ISNAD Seyhan, Tamer vd. “Serbest Olarak Nakledilmiş Doku Kitlesinin Şırınga Yağ Emme ‘Syringre Liposuction’ Yöntemi İle Küçültülmesi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9/2 (Ağustos 2001).
JAMA Seyhan T, Özdemir R, Uysal Ç, Kılınç H, Şensöz Ö. Serbest Olarak Nakledilmiş Doku Kitlesinin Şırınga Yağ Emme "Syringre Liposuction" Yöntemi İle Küçültülmesi. turkplastsurg. 2001;9.
MLA Seyhan, Tamer vd. “Serbest Olarak Nakledilmiş Doku Kitlesinin Şırınga Yağ Emme ‘Syringre Liposuction’ Yöntemi İle Küçültülmesi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 9, sy. 2, 2001.
Vancouver Seyhan T, Özdemir R, Uysal Ç, Kılınç H, Şensöz Ö. Serbest Olarak Nakledilmiş Doku Kitlesinin Şırınga Yağ Emme "Syringre Liposuction" Yöntemi İle Küçültülmesi. turkplastsurg. 2001;9(2).