BibTex RIS Kaynak Göster

Koroner By-Pass Uygulanan Diabetik Hastalarda Sternotomi Sonrası Gelişen Sternum Enfeksiyonunun Cerrahi Tedavisi

Yıl 2001, Cilt: 9 Sayı: 2, - , 01.08.2001

Öz

Son 3 yılda kroner by-pass sonrası ağır sternum enfeksiyonu ve mediastinit gelişen 4 hastayı takip ve tedavi ettik. Hastaların dördü de 15 yılı aşan kronik diabet hastası idi ve sternum enfeksiyonu ortaya çuktuktan uzun bir süre sonra (ortalama2.5 ay) bizim tedavimiz altına girmişlerdi. Bu sürede hastaların üçü ikinci defa ameliyat edilmiş, bunun sonucu sternum tamamen yok olmuş, enfeksiyon ve nekroz daha yaygın hale gelmişti. Hastalar seri debridman ve nemli emici pansumanlarla ameliyata hazırlandı. İki hastada iki pediküllü pektoralis majör-rektus abdominis kas-deri flebi ile yara kapatıldı. Bir hastada pektoralis majör kas flebi ile mediastinumdaki ölü boşluk doldurulurken üzeri pektoralis majör kas-deri flebi ile kapatıldı. Dördüncü hastayı ameliyata almadan daha yara hazırlık aşamasında kaybettik. Bu yazıda srenum enfeksiyonlarının özellikleri, tedavi ilkeleri ve alınan sonuçlar irdelenmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA62ZV97AV
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yağmur Aydın Bu kişi benim

Muzaffer Altıntaş Bu kişi benim

Akın Yücel Bu kişi benim

Mesut Seradjmir Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 9 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Aydın, Y., Altıntaş, M., Yücel, A., Seradjmir, M. (2001). Koroner By-Pass Uygulanan Diabetik Hastalarda Sternotomi Sonrası Gelişen Sternum Enfeksiyonunun Cerrahi Tedavisi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 9(2).
AMA Aydın Y, Altıntaş M, Yücel A, Seradjmir M. Koroner By-Pass Uygulanan Diabetik Hastalarda Sternotomi Sonrası Gelişen Sternum Enfeksiyonunun Cerrahi Tedavisi. turkplastsurg. Ağustos 2001;9(2).
Chicago Aydın, Yağmur, Muzaffer Altıntaş, Akın Yücel, ve Mesut Seradjmir. “Koroner By-Pass Uygulanan Diabetik Hastalarda Sternotomi Sonrası Gelişen Sternum Enfeksiyonunun Cerrahi Tedavisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9, sy. 2 (Ağustos 2001).
EndNote Aydın Y, Altıntaş M, Yücel A, Seradjmir M (01 Ağustos 2001) Koroner By-Pass Uygulanan Diabetik Hastalarda Sternotomi Sonrası Gelişen Sternum Enfeksiyonunun Cerrahi Tedavisi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9 2
IEEE Y. Aydın, M. Altıntaş, A. Yücel, ve M. Seradjmir, “Koroner By-Pass Uygulanan Diabetik Hastalarda Sternotomi Sonrası Gelişen Sternum Enfeksiyonunun Cerrahi Tedavisi”, turkplastsurg, c. 9, sy. 2, 2001.
ISNAD Aydın, Yağmur vd. “Koroner By-Pass Uygulanan Diabetik Hastalarda Sternotomi Sonrası Gelişen Sternum Enfeksiyonunun Cerrahi Tedavisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9/2 (Ağustos 2001).
JAMA Aydın Y, Altıntaş M, Yücel A, Seradjmir M. Koroner By-Pass Uygulanan Diabetik Hastalarda Sternotomi Sonrası Gelişen Sternum Enfeksiyonunun Cerrahi Tedavisi. turkplastsurg. 2001;9.
MLA Aydın, Yağmur vd. “Koroner By-Pass Uygulanan Diabetik Hastalarda Sternotomi Sonrası Gelişen Sternum Enfeksiyonunun Cerrahi Tedavisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 9, sy. 2, 2001.
Vancouver Aydın Y, Altıntaş M, Yücel A, Seradjmir M. Koroner By-Pass Uygulanan Diabetik Hastalarda Sternotomi Sonrası Gelişen Sternum Enfeksiyonunun Cerrahi Tedavisi. turkplastsurg. 2001;9(2).