BibTex RIS Kaynak Göster

Göz Kapağı Çevresinde Laser Yardımıyla Yapılan Gençleştirici İşlemler

Yıl 2001, Cilt: 9 Sayı: 2, - , 01.08.2001

Öz

Göz kapağı ve çevresinin gençleştirici işlemlerinden kullanılagelen konvansiyonel yöntemlerin yanısıra çeşitli lazer uygulamaları son yıllarda hızla artmaktadır. Bu çalışmada yaşları 28-50 arasında değişen ikisi erkek toplam 12 olguda ultrapulse CO2 lazer kullanılmıştır. 8 olguda uygulamalar tüm yüz soyulmasının bir parçası olarak göz kapağı çevresinde 150-250 mj arasında 8-10 watt enerji ile tek pas yapılarak ultrapulse modunda uygulanmıştır. Sadece alt göz kapağına işlem yapılan 2 olguda transkonjoktival blefaroplasti (TCB) aynı lazerin kontinü modunda 8 watt enerji kullanılarak uygulandı. Kesi ve yağ eksizyonları fokus-defokus yöntemi ile yapıldıktan sonra aynı hastalara alt göz kapağı için soyma işlemi uygulandı. İki olguda ise üst göz kapağı deri ve yağ eksizyonlarında CO2 lazerden yararlanıldı. Bu olgulardan birine alt göz kapağına soyma, diğerine transkonjoktival blefaroplasti ve soyma işlemi uygulandı. Olgular en az 6 en çok 14 ay izlendi. Soyma işlemi uygulanan hastaların %25'inde üçüncü aydan sonra erken döneme kıyasla sonuçlarda görülen gerileme glikolik asit uygulamaları ile kontrol edilmeye çalışıldı. Bir olguda 6. ayda alt göz kapağı lateralinde üçgen tarzında eksizyon ile revizyon gerekti. İnsizyon ve eksizyonlar için lazerin kullanımında kansız ve hızlı çalışılabilme (kesme ve koagulasyon için aynı aletin kullanılması) avantajları görüldü, yara iyileşmesi ve postoperatif dönem açısından konvansiyonel yöntemlere kıyasla bir fark görülmedi.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA62ZK58SM
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İsmail Kuran Bu kişi benim

Soner Tatlıdede Bu kişi benim

Gürsel Turgut Bu kişi benim

Çağrı Sade Bu kişi benim

Lütfü Baş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 9 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Kuran, İ., Tatlıdede, S., Turgut, G., Sade, Ç., vd. (2001). Göz Kapağı Çevresinde Laser Yardımıyla Yapılan Gençleştirici İşlemler. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 9(2).
AMA Kuran İ, Tatlıdede S, Turgut G, Sade Ç, Baş L. Göz Kapağı Çevresinde Laser Yardımıyla Yapılan Gençleştirici İşlemler. turkplastsurg. Ağustos 2001;9(2).
Chicago Kuran, İsmail, Soner Tatlıdede, Gürsel Turgut, Çağrı Sade, ve Lütfü Baş. “Göz Kapağı Çevresinde Laser Yardımıyla Yapılan Gençleştirici İşlemler”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9, sy. 2 (Ağustos 2001).
EndNote Kuran İ, Tatlıdede S, Turgut G, Sade Ç, Baş L (01 Ağustos 2001) Göz Kapağı Çevresinde Laser Yardımıyla Yapılan Gençleştirici İşlemler. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9 2
IEEE İ. Kuran, S. Tatlıdede, G. Turgut, Ç. Sade, ve L. Baş, “Göz Kapağı Çevresinde Laser Yardımıyla Yapılan Gençleştirici İşlemler”, turkplastsurg, c. 9, sy. 2, 2001.
ISNAD Kuran, İsmail vd. “Göz Kapağı Çevresinde Laser Yardımıyla Yapılan Gençleştirici İşlemler”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9/2 (Ağustos 2001).
JAMA Kuran İ, Tatlıdede S, Turgut G, Sade Ç, Baş L. Göz Kapağı Çevresinde Laser Yardımıyla Yapılan Gençleştirici İşlemler. turkplastsurg. 2001;9.
MLA Kuran, İsmail vd. “Göz Kapağı Çevresinde Laser Yardımıyla Yapılan Gençleştirici İşlemler”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 9, sy. 2, 2001.
Vancouver Kuran İ, Tatlıdede S, Turgut G, Sade Ç, Baş L. Göz Kapağı Çevresinde Laser Yardımıyla Yapılan Gençleştirici İşlemler. turkplastsurg. 2001;9(2).