BibTex RIS Kaynak Göster

Sagittal Split Ramus Osteotomi Sonrasında Oluşan Periferik Fasial Paralizi ve Buna Yol Açan Mekanizmalar

Yıl 2001, Cilt: 9 Sayı: 1, - , 01.04.2001

Öz

Literatürde mandibular sagittal split ramus osteotomi (SSRO) sonrasında karşılaşılan komplikasyonlar arasında postoperatif kanama, infeksiyon, havayolu tıkanıklığı, kemik fiksasyonu sonrası problemler, relaps ve nörolojik komplikasyonlar sayılmıştır. Nörolojik komplikasyonlar arasında genellikle osteotomi alanındaki duyu sinirinin hasarına bağlı hipoestezi, paraestezi, anestezi ve motor fonksiyon bozukluğu bildirilmiştir. SSRO sonrası fasial sınır paralizisi nadir fakat ciddi komplikasyonlardandır. Burada sunulan 2 olgu ile bu komplikasyonun etiyolojisi ve önlenmesi tartışılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63AP63VE
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Haluk Duman Bu kişi benim

Fatih Uygur Bu kişi benim

Mustafa Nişancı Bu kişi benim

Murat Türegün Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 9 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Duman, H., Uygur, F., Nişancı, M., Türegün, M. (2001). Sagittal Split Ramus Osteotomi Sonrasında Oluşan Periferik Fasial Paralizi ve Buna Yol Açan Mekanizmalar. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 9(1).
AMA Duman H, Uygur F, Nişancı M, Türegün M. Sagittal Split Ramus Osteotomi Sonrasında Oluşan Periferik Fasial Paralizi ve Buna Yol Açan Mekanizmalar. turkplastsurg. Nisan 2001;9(1).
Chicago Duman, Haluk, Fatih Uygur, Mustafa Nişancı, ve Murat Türegün. “Sagittal Split Ramus Osteotomi Sonrasında Oluşan Periferik Fasial Paralizi Ve Buna Yol Açan Mekanizmalar”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9, sy. 1 (Nisan 2001).
EndNote Duman H, Uygur F, Nişancı M, Türegün M (01 Nisan 2001) Sagittal Split Ramus Osteotomi Sonrasında Oluşan Periferik Fasial Paralizi ve Buna Yol Açan Mekanizmalar. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9 1
IEEE H. Duman, F. Uygur, M. Nişancı, ve M. Türegün, “Sagittal Split Ramus Osteotomi Sonrasında Oluşan Periferik Fasial Paralizi ve Buna Yol Açan Mekanizmalar”, turkplastsurg, c. 9, sy. 1, 2001.
ISNAD Duman, Haluk vd. “Sagittal Split Ramus Osteotomi Sonrasında Oluşan Periferik Fasial Paralizi Ve Buna Yol Açan Mekanizmalar”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9/1 (Nisan 2001).
JAMA Duman H, Uygur F, Nişancı M, Türegün M. Sagittal Split Ramus Osteotomi Sonrasında Oluşan Periferik Fasial Paralizi ve Buna Yol Açan Mekanizmalar. turkplastsurg. 2001;9.
MLA Duman, Haluk vd. “Sagittal Split Ramus Osteotomi Sonrasında Oluşan Periferik Fasial Paralizi Ve Buna Yol Açan Mekanizmalar”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 9, sy. 1, 2001.
Vancouver Duman H, Uygur F, Nişancı M, Türegün M. Sagittal Split Ramus Osteotomi Sonrasında Oluşan Periferik Fasial Paralizi ve Buna Yol Açan Mekanizmalar. turkplastsurg. 2001;9(1).