BibTex RIS Kaynak Göster

Baş Boyun Yerleşimli Arterio-Venöz Malformasyonlarda Selektif Embolizasyon Destekli Cerrahi Girşimler

Yıl 2001, Cilt: 9 Sayı: 1, - , 01.04.2001

Öz

Kliniğimize 1993-1999 yılları arasında başvuran, baş-boyun yerleşimli 9 arterio-venöz malformasyon (AVM) olgusu, plastik cerrah ve girşimsel radyologlardan oluşan bir çalışma grubu tarafından takip ve tadavi edildi. Olguların 4'ü erkek 5'i kadın ve yaş ortalaması 27.4 idi. Olguların yaşları 18 ila 36 arasında değişmekte idi. Arteriovenöz malformasyonların 4'ü skalp, 3'ü kulak, 2'si maksiller kemik yerleşimli idi. Schobinger klinik evrelendirmesine göre 2 olgu evre II, 7 olgu ise evre III olarak değerlendirildi. Olgulardan 4'ünde yalnızca cerrahi eksizyon, 4'ünde ise selektif embolizasyonu takiben cerrahi eksizyon tedavi yöntemi olark seçilirken, maksiller yerleşimli bir olgu cerrahi müdahele sınırları dışında kabul edildi. Başka merkezlerde, AVM besleyici damarı bağlanan olgular "çalma fenomeni" nedeni ile alevlenmiş ve ileri evre hastalık ile başvurmuşlardır. Cildi koruyan cerrahi yaklaşımımız nüks ile sonuçlanmıştır. Ameliyat öncesi yapılan angiografik değerlendirme ve selktif ambolizasyon cerraha lezyonun hemodinamiği, akım şiddeti konusunda fikir ve planlama kolaylığı verirken ameliyat esnasında kanamayı azaltarak ameliyat süresini kısaltmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63AF36HM
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yağmur Aydın Bu kişi benim

Tayfun Türkaslan Bu kişi benim

Cemal Şenyuva Bu kişi benim

Civan Işlak Bu kişi benim

Naci Koçer Bu kişi benim

Muzaffer Altıntaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 9 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Aydın, Y., Türkaslan, T., Şenyuva, C., Işlak, C., vd. (2001). Baş Boyun Yerleşimli Arterio-Venöz Malformasyonlarda Selektif Embolizasyon Destekli Cerrahi Girşimler. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 9(1).
AMA Aydın Y, Türkaslan T, Şenyuva C, Işlak C, Koçer N, Altıntaş M. Baş Boyun Yerleşimli Arterio-Venöz Malformasyonlarda Selektif Embolizasyon Destekli Cerrahi Girşimler. turkplastsurg. Nisan 2001;9(1).
Chicago Aydın, Yağmur, Tayfun Türkaslan, Cemal Şenyuva, Civan Işlak, Naci Koçer, ve Muzaffer Altıntaş. “Baş Boyun Yerleşimli Arterio-Venöz Malformasyonlarda Selektif Embolizasyon Destekli Cerrahi Girşimler”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9, sy. 1 (Nisan 2001).
EndNote Aydın Y, Türkaslan T, Şenyuva C, Işlak C, Koçer N, Altıntaş M (01 Nisan 2001) Baş Boyun Yerleşimli Arterio-Venöz Malformasyonlarda Selektif Embolizasyon Destekli Cerrahi Girşimler. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9 1
IEEE Y. Aydın, T. Türkaslan, C. Şenyuva, C. Işlak, N. Koçer, ve M. Altıntaş, “Baş Boyun Yerleşimli Arterio-Venöz Malformasyonlarda Selektif Embolizasyon Destekli Cerrahi Girşimler”, turkplastsurg, c. 9, sy. 1, 2001.
ISNAD Aydın, Yağmur vd. “Baş Boyun Yerleşimli Arterio-Venöz Malformasyonlarda Selektif Embolizasyon Destekli Cerrahi Girşimler”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9/1 (Nisan 2001).
JAMA Aydın Y, Türkaslan T, Şenyuva C, Işlak C, Koçer N, Altıntaş M. Baş Boyun Yerleşimli Arterio-Venöz Malformasyonlarda Selektif Embolizasyon Destekli Cerrahi Girşimler. turkplastsurg. 2001;9.
MLA Aydın, Yağmur vd. “Baş Boyun Yerleşimli Arterio-Venöz Malformasyonlarda Selektif Embolizasyon Destekli Cerrahi Girşimler”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 9, sy. 1, 2001.
Vancouver Aydın Y, Türkaslan T, Şenyuva C, Işlak C, Koçer N, Altıntaş M. Baş Boyun Yerleşimli Arterio-Venöz Malformasyonlarda Selektif Embolizasyon Destekli Cerrahi Girşimler. turkplastsurg. 2001;9(1).