BibTex RIS Kaynak Göster

Aşı Skarı Üzerinde Deri Kanseri Gelişimi: Beş Olgu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi

Yıl 2001, Cilt: 9 Sayı: 1, - , 01.04.2001

Öz

Deri kanseri gelişimnde güneş ışığına maruz kalma en önemli etyolojik faktörlerdendir. Literatürde, deri kanserinin ultraviyole dışı faktörlerle ve predispoze faktörlerle ilişkisi incelenmiştir. Kronik bacak ülserleri, tatuajlar, uzun süreli travmaya uğrayan deri ve aşı skarları da deri kanserigelişiminde rol oynarlar. Aşı skarlarından oluşan malign değişiklikler en çok çiçek aşısında gelişir. Bu makalede biri suçiçeği skarına bağlı, dördü çiçek aşısı skarına bağlı deri kanseri gelişen beş olgu sunulmakta ve literatür gözden geçirilmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63AP69GH
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mehmet Bekerecioğlu Bu kişi benim

Mustafa Tezcan Bu kişi benim

İrfan Özyazgan Bu kişi benim

Charles E. Horton Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 9 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Bekerecioğlu, M., Tezcan, M., Özyazgan, İ., Horton, C. E. (2001). Aşı Skarı Üzerinde Deri Kanseri Gelişimi: Beş Olgu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 9(1).
AMA Bekerecioğlu M, Tezcan M, Özyazgan İ, Horton CE. Aşı Skarı Üzerinde Deri Kanseri Gelişimi: Beş Olgu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi. turkplastsurg. Nisan 2001;9(1).
Chicago Bekerecioğlu, Mehmet, Mustafa Tezcan, İrfan Özyazgan, ve Charles E. Horton. “Aşı Skarı Üzerinde Deri Kanseri Gelişimi: Beş Olgu Ve Literatürün Gözden Geçirilmesi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9, sy. 1 (Nisan 2001).
EndNote Bekerecioğlu M, Tezcan M, Özyazgan İ, Horton CE (01 Nisan 2001) Aşı Skarı Üzerinde Deri Kanseri Gelişimi: Beş Olgu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9 1
IEEE M. Bekerecioğlu, M. Tezcan, İ. Özyazgan, ve C. E. Horton, “Aşı Skarı Üzerinde Deri Kanseri Gelişimi: Beş Olgu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi”, turkplastsurg, c. 9, sy. 1, 2001.
ISNAD Bekerecioğlu, Mehmet vd. “Aşı Skarı Üzerinde Deri Kanseri Gelişimi: Beş Olgu Ve Literatürün Gözden Geçirilmesi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 9/1 (Nisan 2001).
JAMA Bekerecioğlu M, Tezcan M, Özyazgan İ, Horton CE. Aşı Skarı Üzerinde Deri Kanseri Gelişimi: Beş Olgu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi. turkplastsurg. 2001;9.
MLA Bekerecioğlu, Mehmet vd. “Aşı Skarı Üzerinde Deri Kanseri Gelişimi: Beş Olgu Ve Literatürün Gözden Geçirilmesi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 9, sy. 1, 2001.
Vancouver Bekerecioğlu M, Tezcan M, Özyazgan İ, Horton CE. Aşı Skarı Üzerinde Deri Kanseri Gelişimi: Beş Olgu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi. turkplastsurg. 2001;9(1).