BibTex RIS Kaynak Göster

İki Parmağı Ampute Elin Rekonstrüksiyonunda On-Top Plasti Tekniğinin Kullanılması

Yıl 2000, Cilt: 8 Sayı: 3, - , 01.12.2000

Öz

Başarısız replantasyonları izleyen parmak amputasyonları sonrasında görülebilen nörinom oluşumlarının tedavisi ve güdük rekonstrüksiyonu el cerrahisinin özel ve önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. Kliniğimize sol el D3 ve D4'te yaklaşık iki yıl önce iş kazası sonucu proksimal falanks orta hattı düzeyinde oluşmuş amputasyon güdüklerinde ağrı ve hassasiyet, avuç içine aldığı özellikle küçük objelerin kısa olan 3 ve 4. parmak aralığından düşmesi şikayetleri ile bir erkek hasta başvurdu. Hastaya daha önce farklı merkezlerde 4 defa güdük revizyonu nörinom eksizyonu uygulanmıştı. Hem ağrı ve hassasiyeti gidermek hem de elin fonksiyonel kapasitesine katkı sağlamak amacıyla aşağıdaki operasyon planı uygulandı. Dördüncü. parmaktaki güdük tendon, sinir ve damar yapıları işaretlenip ayrılarak 1/3 metakarp proksimalinden ray amputasyonu uygun olarak ayrıldı. Metakarp kısaltılarak metakarpofalengeal eklem üçüncü parmağın proksimal falengeal eklemi olacak şekilde proksimal falanks düzeyinden ampute üçüncü parmağa aktarıldı. Bu uygulama ile üçüncü parmak uzatıldı, ray amputasyon ile fonksiyonel kapasite artırıldı, Sinir ucu sinir ucu ile anastomoz edilerek hedef orgna yönlendirldi.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63BU32DA
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İsmail Kuran Bu kişi benim

Ayşin Karasoy Bu kişi benim

Uğur Tosun Bu kişi benim

Lütfü Baş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2000
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 8 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Kuran, İ., Karasoy, A., Tosun, U., Baş, L. (2000). İki Parmağı Ampute Elin Rekonstrüksiyonunda On-Top Plasti Tekniğinin Kullanılması. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 8(3).
AMA Kuran İ, Karasoy A, Tosun U, Baş L. İki Parmağı Ampute Elin Rekonstrüksiyonunda On-Top Plasti Tekniğinin Kullanılması. turkplastsurg. Aralık 2000;8(3).
Chicago Kuran, İsmail, Ayşin Karasoy, Uğur Tosun, ve Lütfü Baş. “İki Parmağı Ampute Elin Rekonstrüksiyonunda On-Top Plasti Tekniğinin Kullanılması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 8, sy. 3 (Aralık 2000).
EndNote Kuran İ, Karasoy A, Tosun U, Baş L (01 Aralık 2000) İki Parmağı Ampute Elin Rekonstrüksiyonunda On-Top Plasti Tekniğinin Kullanılması. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 8 3
IEEE İ. Kuran, A. Karasoy, U. Tosun, ve L. Baş, “İki Parmağı Ampute Elin Rekonstrüksiyonunda On-Top Plasti Tekniğinin Kullanılması”, turkplastsurg, c. 8, sy. 3, 2000.
ISNAD Kuran, İsmail vd. “İki Parmağı Ampute Elin Rekonstrüksiyonunda On-Top Plasti Tekniğinin Kullanılması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 8/3 (Aralık 2000).
JAMA Kuran İ, Karasoy A, Tosun U, Baş L. İki Parmağı Ampute Elin Rekonstrüksiyonunda On-Top Plasti Tekniğinin Kullanılması. turkplastsurg. 2000;8.
MLA Kuran, İsmail vd. “İki Parmağı Ampute Elin Rekonstrüksiyonunda On-Top Plasti Tekniğinin Kullanılması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 8, sy. 3, 2000.
Vancouver Kuran İ, Karasoy A, Tosun U, Baş L. İki Parmağı Ampute Elin Rekonstrüksiyonunda On-Top Plasti Tekniğinin Kullanılması. turkplastsurg. 2000;8(3).