BibTex RIS Kaynak Göster

İnferior Pediküllü Teknik İle Redüksiyon Mammoplasti Deneyimlerimiz

Yıl 2000, Cilt: 8 Sayı: 3, - , 01.12.2000

Öz

Meme hipertrofilerinin tüm tiplerinde başarılı redüksiyon ve mastopeksi sağlayabailecek tek bir operatif prosedür yoktur. Günümüzde bu amaçla pek çok teknik kullanılmaktadır. Bu tekniklerden biri olan inferior pediküllü teknik sahip olduğu avantajlarla değişik büyüklükteki hipertrofik memelerde ve meme ptozisinde başarıyla kullanılabilmektedir. Bu avantajlar arasında "nipple-areola" kompleksi dolaşımının güvenilirliği ve duyarlılığının korunması, postoperatif dönemde laktasyon olasılığının yüksekliği, postoperatif meme projeksiyonunun tatminkar olması ve sonuçların kalıcılığı sayılabilir. Anakara Numune Hastanesi 1. Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kliniğinde inferior pediküllü teknik ile redüksiyon mammoplasti 1998 yılından beri 25 hastaya uygulanmış ve yöntem sonuçları ile birlikte tartışılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63BR88YT
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Gökhan Adanalı Bu kişi benim

Asuman Tuncel Bu kişi benim

Meltem Ayhan Bu kişi benim

Metin Görgü Bu kişi benim

Bülent Erdoğan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2000
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 8 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Adanalı, G., Tuncel, A., Ayhan, M., Görgü, M., vd. (2000). İnferior Pediküllü Teknik İle Redüksiyon Mammoplasti Deneyimlerimiz. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 8(3).
AMA Adanalı G, Tuncel A, Ayhan M, Görgü M, Erdoğan B. İnferior Pediküllü Teknik İle Redüksiyon Mammoplasti Deneyimlerimiz. turkplastsurg. Aralık 2000;8(3).
Chicago Adanalı, Gökhan, Asuman Tuncel, Meltem Ayhan, Metin Görgü, ve Bülent Erdoğan. “İnferior Pediküllü Teknik İle Redüksiyon Mammoplasti Deneyimlerimiz”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 8, sy. 3 (Aralık 2000).
EndNote Adanalı G, Tuncel A, Ayhan M, Görgü M, Erdoğan B (01 Aralık 2000) İnferior Pediküllü Teknik İle Redüksiyon Mammoplasti Deneyimlerimiz. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 8 3
IEEE G. Adanalı, A. Tuncel, M. Ayhan, M. Görgü, ve B. Erdoğan, “İnferior Pediküllü Teknik İle Redüksiyon Mammoplasti Deneyimlerimiz”, turkplastsurg, c. 8, sy. 3, 2000.
ISNAD Adanalı, Gökhan vd. “İnferior Pediküllü Teknik İle Redüksiyon Mammoplasti Deneyimlerimiz”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 8/3 (Aralık 2000).
JAMA Adanalı G, Tuncel A, Ayhan M, Görgü M, Erdoğan B. İnferior Pediküllü Teknik İle Redüksiyon Mammoplasti Deneyimlerimiz. turkplastsurg. 2000;8.
MLA Adanalı, Gökhan vd. “İnferior Pediküllü Teknik İle Redüksiyon Mammoplasti Deneyimlerimiz”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 8, sy. 3, 2000.
Vancouver Adanalı G, Tuncel A, Ayhan M, Görgü M, Erdoğan B. İnferior Pediküllü Teknik İle Redüksiyon Mammoplasti Deneyimlerimiz. turkplastsurg. 2000;8(3).