BibTex RIS Kaynak Göster

Yüksek Basıncın Ven Duvarları Üzerindeki Etkisi: Anjiografik ve Histolojik Bir Çalışma

Yıl 2000, Cilt: 8 Sayı: 2, - , 01.08.2000

Öz

Bu çalışmada yüksek basıncın ven damarı duvarları üzerindeki etkisi incelendi. Her ne kadar bu konuda daha önceden bazı çalışmalar yapılmışsa da bunların çoğunda ven grefti kullanılmıştır. Bu çalışmada ise aynı konu sıçan arka bacağında gerçekleştirilmiş olan arteryelize ven duvarı modelinde gerçekleştirilmiştir. Safen arter ile distal femoral ven arasında yapılan uç-uca anastomozdan sonra anjiografik ve histolojik çalışmalar yapılmıştır. Histolojik olarak arteriyelize ven duvarının sekizinci haftada kas hipertrofisi ve duvarında kalınlaşma ile hemen hemen elastik laminası olmyan bir artere benzediği gözlenmiştir. Anjiografilerde de anastomozun çalıştığı gözlenmiş ve ven arteriyelizasyonu incelemiş olup 1,3 ve 8. haftalarda arteriyelize ven duvarlarında artan bir kalınlaşma tesbit edilmiştir. Arteriyelize venler ven greftlerinden farklı olarak adventisya ve varsa vasorumlarını kaybetmezler. Bu faktör arteryelize venlerde kan akımının bozulmasını açıklayabilir. Damar duvarı kalınlaşması ve hipertrofisi venlerin arteriyelizasyon sonrası basınç nedeniyle artan gerilime karşı koyabilmek için gerekli adaptif değişiklikleri başarıyla gerçekleştirdiğini gösterir

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63CN58TE
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Cüneyt Özek Bu kişi benim

Naci Çelik Bu kişi benim

Hakan Gündoğan Bu kişi benim

William C. Lineaweaver Bu kişi benim

Arman Çağdaş Bu kişi benim

Harry J. Buncke Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2000
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 8 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Özek, C., Çelik, N., Gündoğan, H., Lineaweaver, W. C., vd. (2000). Yüksek Basıncın Ven Duvarları Üzerindeki Etkisi: Anjiografik ve Histolojik Bir Çalışma. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 8(2).
AMA Özek C, Çelik N, Gündoğan H, Lineaweaver WC, Çağdaş A, Buncke HJ. Yüksek Basıncın Ven Duvarları Üzerindeki Etkisi: Anjiografik ve Histolojik Bir Çalışma. turkplastsurg. Ağustos 2000;8(2).
Chicago Özek, Cüneyt, Naci Çelik, Hakan Gündoğan, William C. Lineaweaver, Arman Çağdaş, ve Harry J. Buncke. “Yüksek Basıncın Ven Duvarları Üzerindeki Etkisi: Anjiografik Ve Histolojik Bir Çalışma”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 8, sy. 2 (Ağustos 2000).
EndNote Özek C, Çelik N, Gündoğan H, Lineaweaver WC, Çağdaş A, Buncke HJ (01 Ağustos 2000) Yüksek Basıncın Ven Duvarları Üzerindeki Etkisi: Anjiografik ve Histolojik Bir Çalışma. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 8 2
IEEE C. Özek, N. Çelik, H. Gündoğan, W. C. Lineaweaver, A. Çağdaş, ve H. J. Buncke, “Yüksek Basıncın Ven Duvarları Üzerindeki Etkisi: Anjiografik ve Histolojik Bir Çalışma”, turkplastsurg, c. 8, sy. 2, 2000.
ISNAD Özek, Cüneyt vd. “Yüksek Basıncın Ven Duvarları Üzerindeki Etkisi: Anjiografik Ve Histolojik Bir Çalışma”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 8/2 (Ağustos 2000).
JAMA Özek C, Çelik N, Gündoğan H, Lineaweaver WC, Çağdaş A, Buncke HJ. Yüksek Basıncın Ven Duvarları Üzerindeki Etkisi: Anjiografik ve Histolojik Bir Çalışma. turkplastsurg. 2000;8.
MLA Özek, Cüneyt vd. “Yüksek Basıncın Ven Duvarları Üzerindeki Etkisi: Anjiografik Ve Histolojik Bir Çalışma”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 8, sy. 2, 2000.
Vancouver Özek C, Çelik N, Gündoğan H, Lineaweaver WC, Çağdaş A, Buncke HJ. Yüksek Basıncın Ven Duvarları Üzerindeki Etkisi: Anjiografik ve Histolojik Bir Çalışma. turkplastsurg. 2000;8(2).