BibTex RIS Kaynak Göster

Sünnet Fobisi Nedeniyle Üretral Fistül Oluşumu

Yıl 2000, Cilt: 8 Sayı: 1, - , 01.04.2000

Öz

Bütün dünyada yaygın olarak kullanılan sünnetin, üriner trakt enfeksiyonları, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, penil ve servikal kanserler gibi problemlerde olumlu etkileri vardır.Ülkemizde yaygın olarak kullanılan bu küçük cerrahi müdahalenin çocuklarda oluşturacğı korku stresi kaçınılmazdır. Bu stresi yoğun yaşayan ve kendisine ciddi boyutta hayati ve cinsel nlamda zarar verebilecek bir olgu ailesinin zamanında müdhelesiyle olayı daha az önemli olan bir komplikasyon olan üretral fistülle tlatmıştır. Sözü geçen olguda sünnet korkusuna sekonder bir komplikasyon olarak üretral fistül, sekonder oluşmuş olup medikal ve psikiyatrik tedaviyi takiben 6 ay sonra üretral fistülün proximal advancement fleple örtülen distal turn-over fleple onarımı planlanmaktadır. Yaygın kullanılan, küçük cerrahi işlem olan sünnet konusunda hekimleri ve aileleri olası bu tarz komplikasyonlar ve psikolojik etkileri açısından haberdar etmek istedik.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63DC89BH
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Azize Kılıç Bu kişi benim

Ali Kılıç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2000
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 8 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Kılıç, A., & Kılıç, A. (2000). Sünnet Fobisi Nedeniyle Üretral Fistül Oluşumu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 8(1).
AMA Kılıç A, Kılıç A. Sünnet Fobisi Nedeniyle Üretral Fistül Oluşumu. turkplastsurg. Nisan 2000;8(1).
Chicago Kılıç, Azize, ve Ali Kılıç. “Sünnet Fobisi Nedeniyle Üretral Fistül Oluşumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 8, sy. 1 (Nisan 2000).
EndNote Kılıç A, Kılıç A (01 Nisan 2000) Sünnet Fobisi Nedeniyle Üretral Fistül Oluşumu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 8 1
IEEE A. Kılıç ve A. Kılıç, “Sünnet Fobisi Nedeniyle Üretral Fistül Oluşumu”, turkplastsurg, c. 8, sy. 1, 2000.
ISNAD Kılıç, Azize - Kılıç, Ali. “Sünnet Fobisi Nedeniyle Üretral Fistül Oluşumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 8/1 (Nisan 2000).
JAMA Kılıç A, Kılıç A. Sünnet Fobisi Nedeniyle Üretral Fistül Oluşumu. turkplastsurg. 2000;8.
MLA Kılıç, Azize ve Ali Kılıç. “Sünnet Fobisi Nedeniyle Üretral Fistül Oluşumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 8, sy. 1, 2000.
Vancouver Kılıç A, Kılıç A. Sünnet Fobisi Nedeniyle Üretral Fistül Oluşumu. turkplastsurg. 2000;8(1).