BibTex RIS Kaynak Göster

Kısmi Kalınlıklı Deri Grefti Donör Alanının İyileşmesinde Şeffaf Örtü ve Rifamisinli Tüllegrassın Karşılaştırılması

Yıl 2000, Cilt: 8 Sayı: 1, - , 01.04.2000

Öz

Kısmi kalınlıkta deri grefti donör alanlarının takibinde alternatif teknik bulmak için araştırmalar devam etmektedir. Çalışmamızda kısmi kalınlıklı deri grefti (KKDG) alınmış, donör alanları aynı zamanda hem tüllegrass hem de şeffaf örtü ile takip edilen 32 olgunun kullanılan iki materyal arasındaki tercihleri çalışmanın bitiminde sorgulandı. Bunun yanında donör alanda ağrı, epitelizasyon süresi, iyileşen donör alanlardan alınan biyopsilerin histopatolojik inceleme verileri karşılaştırıldı. Çalışmamızın sonunda, şeffaf örtü uygulanan greft donör alanın iyileşmesinde ağrının istatistiksel olarak anlamlı derecede daha az ve epitelizasyonun daha hızlı olduğunu, hastaların çoğunluğunun şeffaf örtü tercih ettiğini saptadık. Şeffaf örtü ve rifamisinli tüllegrass uygulanan alanlar arasındaki histopatolojik değerlendirme verilerini karşılaştırdığımızda istatistiksel olarak anlamlı fark yoktu.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63DA97GH
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ayşin Karasoy Bu kişi benim

Aydın Gözü Bu kişi benim

İsmail Kuran Bu kişi benim

Lütfü Baş Bu kişi benim

Damlanur Sakız Bu kişi benim

Ayşim Sungun Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2000
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 8 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Karasoy, A., Gözü, A., Kuran, İ., Baş, L., vd. (2000). Kısmi Kalınlıklı Deri Grefti Donör Alanının İyileşmesinde Şeffaf Örtü ve Rifamisinli Tüllegrassın Karşılaştırılması. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 8(1).
AMA Karasoy A, Gözü A, Kuran İ, Baş L, Sakız D, Sungun A. Kısmi Kalınlıklı Deri Grefti Donör Alanının İyileşmesinde Şeffaf Örtü ve Rifamisinli Tüllegrassın Karşılaştırılması. turkplastsurg. Nisan 2000;8(1).
Chicago Karasoy, Ayşin, Aydın Gözü, İsmail Kuran, Lütfü Baş, Damlanur Sakız, ve Ayşim Sungun. “Kısmi Kalınlıklı Deri Grefti Donör Alanının İyileşmesinde Şeffaf Örtü Ve Rifamisinli Tüllegrassın Karşılaştırılması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 8, sy. 1 (Nisan 2000).
EndNote Karasoy A, Gözü A, Kuran İ, Baş L, Sakız D, Sungun A (01 Nisan 2000) Kısmi Kalınlıklı Deri Grefti Donör Alanının İyileşmesinde Şeffaf Örtü ve Rifamisinli Tüllegrassın Karşılaştırılması. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 8 1
IEEE A. Karasoy, A. Gözü, İ. Kuran, L. Baş, D. Sakız, ve A. Sungun, “Kısmi Kalınlıklı Deri Grefti Donör Alanının İyileşmesinde Şeffaf Örtü ve Rifamisinli Tüllegrassın Karşılaştırılması”, turkplastsurg, c. 8, sy. 1, 2000.
ISNAD Karasoy, Ayşin vd. “Kısmi Kalınlıklı Deri Grefti Donör Alanının İyileşmesinde Şeffaf Örtü Ve Rifamisinli Tüllegrassın Karşılaştırılması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 8/1 (Nisan 2000).
JAMA Karasoy A, Gözü A, Kuran İ, Baş L, Sakız D, Sungun A. Kısmi Kalınlıklı Deri Grefti Donör Alanının İyileşmesinde Şeffaf Örtü ve Rifamisinli Tüllegrassın Karşılaştırılması. turkplastsurg. 2000;8.
MLA Karasoy, Ayşin vd. “Kısmi Kalınlıklı Deri Grefti Donör Alanının İyileşmesinde Şeffaf Örtü Ve Rifamisinli Tüllegrassın Karşılaştırılması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 8, sy. 1, 2000.
Vancouver Karasoy A, Gözü A, Kuran İ, Baş L, Sakız D, Sungun A. Kısmi Kalınlıklı Deri Grefti Donör Alanının İyileşmesinde Şeffaf Örtü ve Rifamisinli Tüllegrassın Karşılaştırılması. turkplastsurg. 2000;8(1).