BibTex RIS Kaynak Göster

Dudak Damak Yarığı Onarımlarının Maksillofasiyel Gelişmeye Etkileri

Yıl 2000, Cilt: 8 Sayı: 1, - , 01.04.2000

Öz

Ameliyat edilmemiş dudak ve damak yarığı olgularında yarık bölgesinde doku eksiği bulunmasına karşın maksilla genellikle normal konumdadır. Dudak ve damak yarığı onarılan olgularda ise maksilla ön-arka düzlemde normalden geride yer almakta ve tipik bir yüz deformitesi oluşturulmaktadır. Tek taraflı dudak ve damak yarığı olan bireylerde yapılan çalışmalar dudak yarığı onarımının maksiller deformiteye neden olduğunu, dudak yarığı onarımına ek olarak yapılan damak yarığı onarımının ise bu deformitenin şiddetini artırmadığını göstermiştir. İzole damak yarığı olgularında da damak yarığı onarılmış ve onarılmamış gruplar arasında maksiller gelişim açısından bir fark bulunamamıştır. İzole dudak yarığı olgularında ise, tek taraflı dudak ve damak yarığı olgularındaki durumdan farklı olarak, dudak yarığı onarımının beligin bir maksiller deformiteye neden olmadığı saptanmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63CT57FT
Bölüm Makaleler
Yazarlar

M. Ruşen Kapucu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 2000
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 8 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Kapucu, M. R. (2000). Dudak Damak Yarığı Onarımlarının Maksillofasiyel Gelişmeye Etkileri. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 8(1).
AMA Kapucu MR. Dudak Damak Yarığı Onarımlarının Maksillofasiyel Gelişmeye Etkileri. turkplastsurg. Nisan 2000;8(1).
Chicago Kapucu, M. Ruşen. “Dudak Damak Yarığı Onarımlarının Maksillofasiyel Gelişmeye Etkileri”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 8, sy. 1 (Nisan 2000).
EndNote Kapucu MR (01 Nisan 2000) Dudak Damak Yarığı Onarımlarının Maksillofasiyel Gelişmeye Etkileri. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 8 1
IEEE M. R. Kapucu, “Dudak Damak Yarığı Onarımlarının Maksillofasiyel Gelişmeye Etkileri”, turkplastsurg, c. 8, sy. 1, 2000.
ISNAD Kapucu, M. Ruşen. “Dudak Damak Yarığı Onarımlarının Maksillofasiyel Gelişmeye Etkileri”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 8/1 (Nisan 2000).
JAMA Kapucu MR. Dudak Damak Yarığı Onarımlarının Maksillofasiyel Gelişmeye Etkileri. turkplastsurg. 2000;8.
MLA Kapucu, M. Ruşen. “Dudak Damak Yarığı Onarımlarının Maksillofasiyel Gelişmeye Etkileri”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 8, sy. 1, 2000.
Vancouver Kapucu MR. Dudak Damak Yarığı Onarımlarının Maksillofasiyel Gelişmeye Etkileri. turkplastsurg. 2000;8(1).