BibTex RIS Kaynak Göster

Altıncı Kompartman Rüptürüne Bağlı Ekstensör Karpi Ulnaris Dislokasyonu

Yıl 1999, Cilt: 7 Sayı: 3, - , 01.12.1999

Öz

Altıncı kompartman rüptüründe ekstensör karpi ulnaris tendonu distal ulnada oluk içerisindeki yerinden çıkar. Ekstensör retinakulumun ulna veya altıncı kompartmanla herhangi bir bağlantısı yoktur ve bundan dolayı ECU tendonunun stabilizasyonunu sağlamaz. Tendonu yerine yerleştirmedeki başarısızlık süetünme veya distal ulnanın dorsal luksasyonuna bağlı tendon genişlemesini içeren morbidite ile sonuçlanabileceğinden asemptomatik hastalarda bile altıncı kompartman onarılmalıdır. Bu bildiride ltıncı kompartman ruptürüne bağlı ekstensör karpi ulnaris tendon subluksasyonu olan bir olgu ve altıncı kompartmanın anatomik onarımı ile ilgili cerrahi tekniğimiz sunulmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63EA73HN
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ömer Buhşem Bu kişi benim

Ahmet Karacalar Bu kişi benim

Mesut Özcan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1999
Yayımlandığı Sayı Yıl 1999 Cilt: 7 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Buhşem, Ö., Karacalar, A., & Özcan, M. (1999). Altıncı Kompartman Rüptürüne Bağlı Ekstensör Karpi Ulnaris Dislokasyonu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 7(3).
AMA Buhşem Ö, Karacalar A, Özcan M. Altıncı Kompartman Rüptürüne Bağlı Ekstensör Karpi Ulnaris Dislokasyonu. turkplastsurg. Aralık 1999;7(3).
Chicago Buhşem, Ömer, Ahmet Karacalar, ve Mesut Özcan. “Altıncı Kompartman Rüptürüne Bağlı Ekstensör Karpi Ulnaris Dislokasyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 7, sy. 3 (Aralık 1999).
EndNote Buhşem Ö, Karacalar A, Özcan M (01 Aralık 1999) Altıncı Kompartman Rüptürüne Bağlı Ekstensör Karpi Ulnaris Dislokasyonu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 7 3
IEEE Ö. Buhşem, A. Karacalar, ve M. Özcan, “Altıncı Kompartman Rüptürüne Bağlı Ekstensör Karpi Ulnaris Dislokasyonu”, turkplastsurg, c. 7, sy. 3, 1999.
ISNAD Buhşem, Ömer vd. “Altıncı Kompartman Rüptürüne Bağlı Ekstensör Karpi Ulnaris Dislokasyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 7/3 (Aralık 1999).
JAMA Buhşem Ö, Karacalar A, Özcan M. Altıncı Kompartman Rüptürüne Bağlı Ekstensör Karpi Ulnaris Dislokasyonu. turkplastsurg. 1999;7.
MLA Buhşem, Ömer vd. “Altıncı Kompartman Rüptürüne Bağlı Ekstensör Karpi Ulnaris Dislokasyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 7, sy. 3, 1999.
Vancouver Buhşem Ö, Karacalar A, Özcan M. Altıncı Kompartman Rüptürüne Bağlı Ekstensör Karpi Ulnaris Dislokasyonu. turkplastsurg. 1999;7(3).