BibTex RIS Kaynak Göster

Ven Grefti+Silikon Tüp İle Konjoktivo-Bukkal Lakrimal Drenaj Sistem Tamiri

Yıl 1999, Cilt: 7 Sayı: 2, - , 01.08.1999

Öz

Gözyaşı toplayıcı sisitemini tahrip eden komplike göz kapağı taravmalarında veya tümör gibi cerrahi rezeksiyon gerektiren durumlarda birçok klasik teknikler yanında son zamanlarda popüler olan yeni teknikler de uygulanmaktadır. Tüm bu tekniklerde amaç lakrimal duktal sistemin normal anatomisine en yakın bölgede rekonstrüksiyon yaparak sistemi burun mukozasına ağızlaştırmaktır. Bu amaçla yapılan rinostomide, medial kanthal tendonun rezeke edilmesi ve iç kantüse yapılan cerrahi insizyon veya endoskopik cerrahi gibi girişimlerin zaman alıcı, zor ve özel tecrübe gerektirmesi cerrahları daha avantajlı girişimler geliştirmeye yönlendirmiştir. Çalışmamızda ortalama 1-2 mm çap ve yeterli uzunlukta alınan bir ven grefti içine yerleştirilmiş silikon tüp yoluyla toplayıcı sistemin, konjonktivadan üst gingivo-bukkal sulkusa ağızlaştırılması düşünülmüş ve bu amaçla, teknik bir hastada uygulanmıştır. Peroperatif ciddi bir komplikasyonun olmadığı, postoperatif izlem süresinde tüpün kaybı, irritasyon, konjonktival ya da korneal ülsereasyon gibi herhangi bir soruna yol açmadığı görülmüştür. Konjonktivo-bukkal lakrimal drenaj sistem tamirinin, uygulanması kolay,kısa süren ve özel tecrübe gerektirmeyen bir teknik olduğu kanaatine varılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63EN93ES
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Azize Kılıç Bu kişi benim

Gülay Güllülü Bu kişi benim

İlknur Akyol Bu kişi benim

Ali Kılıç Bu kişi benim

Murat Emsen Bu kişi benim

Emre Özdengil Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1999
Yayımlandığı Sayı Yıl 1999 Cilt: 7 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Kılıç, A., Güllülü, G., Akyol, İ., Kılıç, A., vd. (1999). Ven Grefti+Silikon Tüp İle Konjoktivo-Bukkal Lakrimal Drenaj Sistem Tamiri. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 7(2).
AMA Kılıç A, Güllülü G, Akyol İ, Kılıç A, Emsen M, Özdengil E. Ven Grefti+Silikon Tüp İle Konjoktivo-Bukkal Lakrimal Drenaj Sistem Tamiri. turkplastsurg. Ağustos 1999;7(2).
Chicago Kılıç, Azize, Gülay Güllülü, İlknur Akyol, Ali Kılıç, Murat Emsen, ve Emre Özdengil. “Ven Grefti+Silikon Tüp İle Konjoktivo-Bukkal Lakrimal Drenaj Sistem Tamiri”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 7, sy. 2 (Ağustos 1999).
EndNote Kılıç A, Güllülü G, Akyol İ, Kılıç A, Emsen M, Özdengil E (01 Ağustos 1999) Ven Grefti+Silikon Tüp İle Konjoktivo-Bukkal Lakrimal Drenaj Sistem Tamiri. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 7 2
IEEE A. Kılıç, G. Güllülü, İ. Akyol, A. Kılıç, M. Emsen, ve E. Özdengil, “Ven Grefti+Silikon Tüp İle Konjoktivo-Bukkal Lakrimal Drenaj Sistem Tamiri”, turkplastsurg, c. 7, sy. 2, 1999.
ISNAD Kılıç, Azize vd. “Ven Grefti+Silikon Tüp İle Konjoktivo-Bukkal Lakrimal Drenaj Sistem Tamiri”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 7/2 (Ağustos 1999).
JAMA Kılıç A, Güllülü G, Akyol İ, Kılıç A, Emsen M, Özdengil E. Ven Grefti+Silikon Tüp İle Konjoktivo-Bukkal Lakrimal Drenaj Sistem Tamiri. turkplastsurg. 1999;7.
MLA Kılıç, Azize vd. “Ven Grefti+Silikon Tüp İle Konjoktivo-Bukkal Lakrimal Drenaj Sistem Tamiri”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 7, sy. 2, 1999.
Vancouver Kılıç A, Güllülü G, Akyol İ, Kılıç A, Emsen M, Özdengil E. Ven Grefti+Silikon Tüp İle Konjoktivo-Bukkal Lakrimal Drenaj Sistem Tamiri. turkplastsurg. 1999;7(2).