BibTex RIS Kaynak Göster

Primer Genital Lenfödemin Deri Grefti İle Rekonstrüksiyonu

Yıl 1999, Cilt: 7 Sayı: 2, - , 01.08.1999

Öz

İntertisyel lenf sıvının normal olmayan birikimi sonucu oluşan genital lenfödem, primer (idyopatik) ve sekonder (obstrüktif) olmak üzere iki kategoride sınıflandırılabilir. Primer genital lenfödem, sekonder lenfödemden daha seyrek görülmektedir. Genital lenfödemin oluşturduğu can sıkıcı deformiteler, fiziiksel yetersizliğin yanısıra bir çok psikolojik rahatsızlığın da kaynağıdır. Erkek genital lenfödeminin tedavisinde uygun yöntem, konservatif madikal yöntemlerin sonuçlarının yeterince tatminkar olmaması nedeniyle cerrahidir. En çok kabul gören cerrahi yaklaşım, tutulan dokuların radikal eksizyonu sonrası yapılan rekonstrüksiyondur. Radikal eksizyondan sonra değişik rekonstrüktif yöntemler tanımlanmış olmasına rağmen, genel kabul gören ideal bir yöntem yoktur. 20 yaşında primer genital lenfödemli erkek hastamıza, tutulandokuların geniş eksizyonunu takiben kısmi kalınlıkta deri grefti ile rekonstrüksiyon yöntemini uyguladık. Nüks görülmeksizin, fonksiyonel ve kozmetik açıdan tatmin edici sonuçlar elde edildi. Erkek genital lenfödeminin tedavisinde tutulan dokuların radikal eksizyonunu takiben kısmi kalınlıkta deri grefti ile rekonstrüksiyon yönteminin basit ve güvenilir olmasının yanısıra fonksiyonel ve kozmetik açıdan da tatminkar olduğu kanaatindeyiz.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63EN54KK
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mehmet Sezgin Bu kişi benim

Kemal Kocaman Bu kişi benim

Coşkun Erçel Bu kişi benim

Mustafa Balıkçıoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1999
Yayımlandığı Sayı Yıl 1999 Cilt: 7 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Sezgin, M., Kocaman, K., Erçel, C., Balıkçıoğlu, M. (1999). Primer Genital Lenfödemin Deri Grefti İle Rekonstrüksiyonu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 7(2).
AMA Sezgin M, Kocaman K, Erçel C, Balıkçıoğlu M. Primer Genital Lenfödemin Deri Grefti İle Rekonstrüksiyonu. turkplastsurg. Ağustos 1999;7(2).
Chicago Sezgin, Mehmet, Kemal Kocaman, Coşkun Erçel, ve Mustafa Balıkçıoğlu. “Primer Genital Lenfödemin Deri Grefti İle Rekonstrüksiyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 7, sy. 2 (Ağustos 1999).
EndNote Sezgin M, Kocaman K, Erçel C, Balıkçıoğlu M (01 Ağustos 1999) Primer Genital Lenfödemin Deri Grefti İle Rekonstrüksiyonu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 7 2
IEEE M. Sezgin, K. Kocaman, C. Erçel, ve M. Balıkçıoğlu, “Primer Genital Lenfödemin Deri Grefti İle Rekonstrüksiyonu”, turkplastsurg, c. 7, sy. 2, 1999.
ISNAD Sezgin, Mehmet vd. “Primer Genital Lenfödemin Deri Grefti İle Rekonstrüksiyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 7/2 (Ağustos 1999).
JAMA Sezgin M, Kocaman K, Erçel C, Balıkçıoğlu M. Primer Genital Lenfödemin Deri Grefti İle Rekonstrüksiyonu. turkplastsurg. 1999;7.
MLA Sezgin, Mehmet vd. “Primer Genital Lenfödemin Deri Grefti İle Rekonstrüksiyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 7, sy. 2, 1999.
Vancouver Sezgin M, Kocaman K, Erçel C, Balıkçıoğlu M. Primer Genital Lenfödemin Deri Grefti İle Rekonstrüksiyonu. turkplastsurg. 1999;7(2).