BibTex RIS Kaynak Göster

Geç Dönem Yüz Felci Tedavisinde Tek Seansta Serbest Nörovasküler Kas Transferi

Yıl 1999, Cilt: 7 Sayı: 2, - , 01.08.1999

Öz

Günümüzde, geç-dönem yüz felcinin tedavisinde seçilecek yöntem serbest nörovasküler kas transferidir. Ameliyat genellikle, çapraz-yüz sinir grefti konulması ve nörovasküler kasın aktarımı olarak iki seansta yapılır. Son yıllarda, uzun bir motor sinire sahip bazı kasların tek-seanslı olarak transferi tanıtılmış ve popülerliği giderek artmaktadır. Beş yıldan daha uzun süreli geç-dönem yüz felci iki hastada rektus femoris kasının ve rektus abdominis kasının yüze tek-seanslı transferini uyguladık. Her iki hastada, ağız kenarının ilk hareketleri ameliyattan yaklaşık 8 ay sonra başladı, istemli hareketler belirgin olarak arttı ve 15. ayda kaslar yeterli kasılma gücüne ulaştılar. Bugün için, felçli yüzün reanimasyonunda tek-seanslı serbest kas transferi iyi bilinen iki-seanslı teknikte bir ilerleme olarak değerlendirilebilir; hangi yöntemin daha iyi olduğu sorusu gelecekte her ikisinden elde edilen sonuçların karşılaştırılması ile cevaplanabilir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63EG56KV
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Tuğrul Maral Bu kişi benim

Gürhan Özcan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1999
Yayımlandığı Sayı Yıl 1999 Cilt: 7 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Maral, T., & Özcan, G. (1999). Geç Dönem Yüz Felci Tedavisinde Tek Seansta Serbest Nörovasküler Kas Transferi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 7(2).
AMA Maral T, Özcan G. Geç Dönem Yüz Felci Tedavisinde Tek Seansta Serbest Nörovasküler Kas Transferi. turkplastsurg. Ağustos 1999;7(2).
Chicago Maral, Tuğrul, ve Gürhan Özcan. “Geç Dönem Yüz Felci Tedavisinde Tek Seansta Serbest Nörovasküler Kas Transferi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 7, sy. 2 (Ağustos 1999).
EndNote Maral T, Özcan G (01 Ağustos 1999) Geç Dönem Yüz Felci Tedavisinde Tek Seansta Serbest Nörovasküler Kas Transferi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 7 2
IEEE T. Maral ve G. Özcan, “Geç Dönem Yüz Felci Tedavisinde Tek Seansta Serbest Nörovasküler Kas Transferi”, turkplastsurg, c. 7, sy. 2, 1999.
ISNAD Maral, Tuğrul - Özcan, Gürhan. “Geç Dönem Yüz Felci Tedavisinde Tek Seansta Serbest Nörovasküler Kas Transferi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 7/2 (Ağustos 1999).
JAMA Maral T, Özcan G. Geç Dönem Yüz Felci Tedavisinde Tek Seansta Serbest Nörovasküler Kas Transferi. turkplastsurg. 1999;7.
MLA Maral, Tuğrul ve Gürhan Özcan. “Geç Dönem Yüz Felci Tedavisinde Tek Seansta Serbest Nörovasküler Kas Transferi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 7, sy. 2, 1999.
Vancouver Maral T, Özcan G. Geç Dönem Yüz Felci Tedavisinde Tek Seansta Serbest Nörovasküler Kas Transferi. turkplastsurg. 1999;7(2).