BibTex RIS Kaynak Göster

Fasiyal Hiperkinetik Çizgilerin Giderilmesinde Botulinum Toksini Uygulaması

Yıl 1998, Cilt: 6 Sayı: 3, - , 01.12.1998

Öz

Mimik kaslarının kasılması sonucu yüzümüzde hiperkinetik çizgiler olarak adlandırılan kırışıklıklar ortaya çıkar. Bu çizgiler çeşitli yöntemlerle giderilmeye çalışılmaktadır. Çalışmamızda, hiperkinetik yüz çizgilerinin botulinum A toksin enjeksiyonu ile yok edilip edilemeyeceği araştırılmıştır. Yaşları 27 ile 68 arasında değişen dokuz bayan ve bir erkek hastanın (ortalama yaş: 43) korrugator ve proserus kaslarına EMG kontrolü altında, monopolar teflon kaplı EMG iğnesi içerisinden altı ayrı noktaya 2Ü/0.1cc Botulinum toksin A verildi. Paralitik etki 1 ile 72 saat arasında değişen sürelerde başladı ve 8-12 hafta devam etti. Herhangi bie komplikasyon görülmedi. Botulinum A toksininin hiperkinetik yüz çizgilerinin önlenmesinde, geçici mimik kası paralizisi oluşturarak başarıyla kullanılabilecek bir ajan olduğu sonucuna varılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63FJ69BM
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yücel Erk Bu kişi benim

Aycan Kayıkçıoğlu Bu kişi benim

İlker Manavbaşı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1998
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 6 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Erk, Y., Kayıkçıoğlu, A., & Manavbaşı, İ. (1998). Fasiyal Hiperkinetik Çizgilerin Giderilmesinde Botulinum Toksini Uygulaması. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 6(3).
AMA Erk Y, Kayıkçıoğlu A, Manavbaşı İ. Fasiyal Hiperkinetik Çizgilerin Giderilmesinde Botulinum Toksini Uygulaması. turkplastsurg. Aralık 1998;6(3).
Chicago Erk, Yücel, Aycan Kayıkçıoğlu, ve İlker Manavbaşı. “Fasiyal Hiperkinetik Çizgilerin Giderilmesinde Botulinum Toksini Uygulaması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6, sy. 3 (Aralık 1998).
EndNote Erk Y, Kayıkçıoğlu A, Manavbaşı İ (01 Aralık 1998) Fasiyal Hiperkinetik Çizgilerin Giderilmesinde Botulinum Toksini Uygulaması. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6 3
IEEE Y. Erk, A. Kayıkçıoğlu, ve İ. Manavbaşı, “Fasiyal Hiperkinetik Çizgilerin Giderilmesinde Botulinum Toksini Uygulaması”, turkplastsurg, c. 6, sy. 3, 1998.
ISNAD Erk, Yücel vd. “Fasiyal Hiperkinetik Çizgilerin Giderilmesinde Botulinum Toksini Uygulaması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6/3 (Aralık 1998).
JAMA Erk Y, Kayıkçıoğlu A, Manavbaşı İ. Fasiyal Hiperkinetik Çizgilerin Giderilmesinde Botulinum Toksini Uygulaması. turkplastsurg. 1998;6.
MLA Erk, Yücel vd. “Fasiyal Hiperkinetik Çizgilerin Giderilmesinde Botulinum Toksini Uygulaması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 6, sy. 3, 1998.
Vancouver Erk Y, Kayıkçıoğlu A, Manavbaşı İ. Fasiyal Hiperkinetik Çizgilerin Giderilmesinde Botulinum Toksini Uygulaması. turkplastsurg. 1998;6(3).