BibTex RIS Kaynak Göster

Erektil Disfonksiyon Tanısı ve Tedavisi

Yıl 1998, Cilt: 6 Sayı: 1, - , 01.04.1998

Öz

Erektil disfonksiyonun tanı ve tedavisi 1982'de intrakavernöz enjeksiyonunun ortaya çıkmasıyla çok değişmiştir. Penil hemodinami, nöroanatomi, fonksiyonel anatomi ve ereksiyon psikojenik, nörojenik, hormonal ve hemodinamik gibi kategorilere ayrılabilir. Uygun tedavi seçeneğini belirlemek için öncelikle yapılması gereken etiyolojik faktörün belirlenmesidir. İntrakavernöz enjeksiyon tedavide halen altın standartdır. Topikal, oral ve transüretral kullanılan farmakolojik ajanlar da diğer farmakolojik tedavi seçenekleridir. Ereksiyon farmakolojisi üzerine devam eden çalışmalar, çeşitli erektil disfonksiyon tiplerinin tam ve tedavisinde daha iyi sonuç verecek farmakolojik ajanları ortaya çıkartabilir. Vakum cihazları kabul gören basit tedavi yöntemlerinden biridir. Hemodinamik erektil disfonksiyon için kullanılan vasküler ameliyatlarda adaylar dikkatli olarak seçilmelidir. Erektil disfonksiyon tedavisinde kullanılan penil protez en son seçenek olarak gözönünde bulundurulması gereken etkili bir tedavi seçeneğidir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63HE37PK
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Gürhan Günaydın Bu kişi benim

Mustafa Delibaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1998
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 6 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Günaydın, G., & Delibaş, M. (1998). Erektil Disfonksiyon Tanısı ve Tedavisi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 6(1).
AMA Günaydın G, Delibaş M. Erektil Disfonksiyon Tanısı ve Tedavisi. turkplastsurg. Nisan 1998;6(1).
Chicago Günaydın, Gürhan, ve Mustafa Delibaş. “Erektil Disfonksiyon Tanısı Ve Tedavisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6, sy. 1 (Nisan 1998).
EndNote Günaydın G, Delibaş M (01 Nisan 1998) Erektil Disfonksiyon Tanısı ve Tedavisi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6 1
IEEE G. Günaydın ve M. Delibaş, “Erektil Disfonksiyon Tanısı ve Tedavisi”, turkplastsurg, c. 6, sy. 1, 1998.
ISNAD Günaydın, Gürhan - Delibaş, Mustafa. “Erektil Disfonksiyon Tanısı Ve Tedavisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6/1 (Nisan 1998).
JAMA Günaydın G, Delibaş M. Erektil Disfonksiyon Tanısı ve Tedavisi. turkplastsurg. 1998;6.
MLA Günaydın, Gürhan ve Mustafa Delibaş. “Erektil Disfonksiyon Tanısı Ve Tedavisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 6, sy. 1, 1998.
Vancouver Günaydın G, Delibaş M. Erektil Disfonksiyon Tanısı ve Tedavisi. turkplastsurg. 1998;6(1).