BibTex RIS Kaynak Göster

Cerrahi Tedavi Komplikasyonları ve Ekspanse Stentlerle Mcindoe Vajinoplasti

Yıl 1998, Cilt: 6 Sayı: 1, - , 01.04.1998

Öz

Vajinal rekonstrüksiyondaki önceki teknikler lokal deri flebi veya barsak segmenti kullanımına yöneliktir. Barsak segmenti transpozisyonları; intraabdominal girişim greksinimi, barsak segmentinin nekrozu, intraabdominal enfeksiyon riski ve barsak segmentinden mukus sekresyonunun devamı gibi dezavantajları da taşıyordu. Diğer taraftan lokal deri flepleri genelde rekonstrüksiyon için yetersiz kalıyordu. Bu yüzden de muskulokütan fleplerle, ekspanse labial fleplerle veya pudental uyluk fleplerle rakonstrüksiyonlar gündeme geldi. Fakat halen deri greftinin kullanıldığı McIndoe tekniği en yaygındır. Bu teknikte deri greftleri bir vaginal stent üzerine sarılıp vajinal kaviteye yerleştirilir. Hastanın vajinal stenti vajinanın rekrakte olmasını engellemek için uzun süreyle kullanması gerekir. Stent merkezinde yeralan semirijit köpük çevresinde şişirilebilir bir kılıftan oluşan genişletilebilir bir vajinal stent bu amaçla kullanılabilir. Biz de McIndoe tekniğinde, greftlerin tüm yüzeyleri ile beslenmesi ve vajinal kubbenin retraksiyonunun engellenmesi gibi avantajları nedeniyle genişletilebilir vaginal stentler kullanmaktayız.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63HA57CG
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ali Barutçu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1998
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 6 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Barutçu, A. (1998). Cerrahi Tedavi Komplikasyonları ve Ekspanse Stentlerle Mcindoe Vajinoplasti. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 6(1).
AMA Barutçu A. Cerrahi Tedavi Komplikasyonları ve Ekspanse Stentlerle Mcindoe Vajinoplasti. turkplastsurg. Nisan 1998;6(1).
Chicago Barutçu, Ali. “Cerrahi Tedavi Komplikasyonları Ve Ekspanse Stentlerle Mcindoe Vajinoplasti”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6, sy. 1 (Nisan 1998).
EndNote Barutçu A (01 Nisan 1998) Cerrahi Tedavi Komplikasyonları ve Ekspanse Stentlerle Mcindoe Vajinoplasti. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6 1
IEEE A. Barutçu, “Cerrahi Tedavi Komplikasyonları ve Ekspanse Stentlerle Mcindoe Vajinoplasti”, turkplastsurg, c. 6, sy. 1, 1998.
ISNAD Barutçu, Ali. “Cerrahi Tedavi Komplikasyonları Ve Ekspanse Stentlerle Mcindoe Vajinoplasti”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6/1 (Nisan 1998).
JAMA Barutçu A. Cerrahi Tedavi Komplikasyonları ve Ekspanse Stentlerle Mcindoe Vajinoplasti. turkplastsurg. 1998;6.
MLA Barutçu, Ali. “Cerrahi Tedavi Komplikasyonları Ve Ekspanse Stentlerle Mcindoe Vajinoplasti”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 6, sy. 1, 1998.
Vancouver Barutçu A. Cerrahi Tedavi Komplikasyonları ve Ekspanse Stentlerle Mcindoe Vajinoplasti. turkplastsurg. 1998;6(1).