BibTex RIS Kaynak Göster

Sıçan Tram Flebinde Önceden Yapılan Denervasyonun Deri Yaşamına Olan Ethkisi

Yıl 1997, Cilt: 5 Sayı: 3, - , 01.12.1997

Öz

Myokutanöz flepte yaşayan deri alanını artırmak için birkaç metod geliştirilmiştir. Biz de sıçanın transvers rektus abdominis myokutanöz (TRAM) flebinde, flep kaldırılmadan 14 gün önce yapılan denervasyonun deri yaşamı üzerine olan etkisini araştırmak için, superior yerleşimli tek taraflı inferior rektus kasına dayalı ve 10x3 cm boyutlarında dikdörtgen şeklinde deri alanı olan bir TRAM flep planladık. Çalışmamızda erkek, Sprague-Dawley 30 adet sıçan kullanıldı. Sıçanlar iki gruba ayrıldı. Kontrol grubunda 15 sıçan, denerve edilen (=deney grubu) grupta da 15 sıçan vardı. Flep yaşamı, flep elevasyonundan 1 hafta sonra değerlendirildi. Yaşayan deri alanları kontrol grubunda 2,19#0,25 cm2 denerve edilen grupta (=deney grubu) 2,31#0,31 cm2 olarak bulundu. Student-t testi ile yapılan karşılaştırmada denerve edilen gruptaki yaşayan deri alanı ile kontrol grubu arasında istatistik olarak fark bulunmadı (p>0.05).

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63HS79DY
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Selçuk Akın Bu kişi benim

Mesut Özcan Bu kişi benim

Cenk Şen Bu kişi benim

Şebnem Turan Bu kişi benim

Zeynep Kahveci Bu kişi benim

Şahin Sırmalı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 5 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Akın, S., Özcan, M., Şen, C., Turan, Ş., vd. (1997). Sıçan Tram Flebinde Önceden Yapılan Denervasyonun Deri Yaşamına Olan Ethkisi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 5(3).
AMA Akın S, Özcan M, Şen C, Turan Ş, Kahveci Z, Sırmalı Ş. Sıçan Tram Flebinde Önceden Yapılan Denervasyonun Deri Yaşamına Olan Ethkisi. turkplastsurg. Aralık 1997;5(3).
Chicago Akın, Selçuk, Mesut Özcan, Cenk Şen, Şebnem Turan, Zeynep Kahveci, ve Şahin Sırmalı. “Sıçan Tram Flebinde Önceden Yapılan Denervasyonun Deri Yaşamına Olan Ethkisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5, sy. 3 (Aralık 1997).
EndNote Akın S, Özcan M, Şen C, Turan Ş, Kahveci Z, Sırmalı Ş (01 Aralık 1997) Sıçan Tram Flebinde Önceden Yapılan Denervasyonun Deri Yaşamına Olan Ethkisi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5 3
IEEE S. Akın, M. Özcan, C. Şen, Ş. Turan, Z. Kahveci, ve Ş. Sırmalı, “Sıçan Tram Flebinde Önceden Yapılan Denervasyonun Deri Yaşamına Olan Ethkisi”, turkplastsurg, c. 5, sy. 3, 1997.
ISNAD Akın, Selçuk vd. “Sıçan Tram Flebinde Önceden Yapılan Denervasyonun Deri Yaşamına Olan Ethkisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5/3 (Aralık 1997).
JAMA Akın S, Özcan M, Şen C, Turan Ş, Kahveci Z, Sırmalı Ş. Sıçan Tram Flebinde Önceden Yapılan Denervasyonun Deri Yaşamına Olan Ethkisi. turkplastsurg. 1997;5.
MLA Akın, Selçuk vd. “Sıçan Tram Flebinde Önceden Yapılan Denervasyonun Deri Yaşamına Olan Ethkisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 5, sy. 3, 1997.
Vancouver Akın S, Özcan M, Şen C, Turan Ş, Kahveci Z, Sırmalı Ş. Sıçan Tram Flebinde Önceden Yapılan Denervasyonun Deri Yaşamına Olan Ethkisi. turkplastsurg. 1997;5(3).