BibTex RIS Kaynak Göster

Venöz Ada Flep Yaşamında Perivasküler Areolar Dokunun Rolü ve Arteriovenöz Fistülün Venöz Flep Yaşamına Etkisinin Değerlendirilmesi

Yıl 1997, Cilt: 5 Sayı: 3, - , 01.12.1997

Öz

Bu çalışma ratların inferior epigastrik venöz ada fleplerinde perivasküler areolar dokunun rolünü araştırmak ve arteriovenöz fistül aracılığıyla venöz basıncın artırılarak flep yaşamına olan etkisinin değerlendirilmesi için yapılmıştır. Beş flep grubu çalışıldı. Grup-1: Kompoze greftler, Grup-2: İnferior epigastrik ven ve perivasküler areolar dokusu olan venöz flepler Grup-3: İskeletize inferior epigastrik veni olan venöz flepler Grup-4: Yalnız perivasküler areolar doku pediküllü flep Grup-5: İskeletize venöz fleplerde arteriovenöz fistül oluşturulması. Tüm grupların yarısında fleplerin tabandan beslenmesi silikon tabaka kullanılarak engellendi.Grup-1'de tüm flepler nekroze oldu. Grup-2'de 17 flep, grup-3'de 13 flep, grup-4'de 6 flep ve grup-5'de 17 flep canlı kaldı. Grup-2 ve 5'de en yüksek yaşama elde edildi. Grup-4 ve 3'de sırasıyla daha az flep yaşamı tesbit edildi. Bu çalışma perivasküler areolar dokunun ve nabız basıncının ratlardaki venöz ada flep yaşamını artırdığını desteklemektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63HU29SK
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mustafa Tercan Bu kişi benim

Galip K. Günay Bu kişi benim

Mehmet Bekerecioğlu Bu kişi benim

İrfan Özyazgan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 5 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Tercan, M., Günay, G. K., Bekerecioğlu, M., Özyazgan, İ. (1997). Venöz Ada Flep Yaşamında Perivasküler Areolar Dokunun Rolü ve Arteriovenöz Fistülün Venöz Flep Yaşamına Etkisinin Değerlendirilmesi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 5(3).
AMA Tercan M, Günay GK, Bekerecioğlu M, Özyazgan İ. Venöz Ada Flep Yaşamında Perivasküler Areolar Dokunun Rolü ve Arteriovenöz Fistülün Venöz Flep Yaşamına Etkisinin Değerlendirilmesi. turkplastsurg. Aralık 1997;5(3).
Chicago Tercan, Mustafa, Galip K. Günay, Mehmet Bekerecioğlu, ve İrfan Özyazgan. “Venöz Ada Flep Yaşamında Perivasküler Areolar Dokunun Rolü Ve Arteriovenöz Fistülün Venöz Flep Yaşamına Etkisinin Değerlendirilmesi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5, sy. 3 (Aralık 1997).
EndNote Tercan M, Günay GK, Bekerecioğlu M, Özyazgan İ (01 Aralık 1997) Venöz Ada Flep Yaşamında Perivasküler Areolar Dokunun Rolü ve Arteriovenöz Fistülün Venöz Flep Yaşamına Etkisinin Değerlendirilmesi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5 3
IEEE M. Tercan, G. K. Günay, M. Bekerecioğlu, ve İ. Özyazgan, “Venöz Ada Flep Yaşamında Perivasküler Areolar Dokunun Rolü ve Arteriovenöz Fistülün Venöz Flep Yaşamına Etkisinin Değerlendirilmesi”, turkplastsurg, c. 5, sy. 3, 1997.
ISNAD Tercan, Mustafa vd. “Venöz Ada Flep Yaşamında Perivasküler Areolar Dokunun Rolü Ve Arteriovenöz Fistülün Venöz Flep Yaşamına Etkisinin Değerlendirilmesi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5/3 (Aralık 1997).
JAMA Tercan M, Günay GK, Bekerecioğlu M, Özyazgan İ. Venöz Ada Flep Yaşamında Perivasküler Areolar Dokunun Rolü ve Arteriovenöz Fistülün Venöz Flep Yaşamına Etkisinin Değerlendirilmesi. turkplastsurg. 1997;5.
MLA Tercan, Mustafa vd. “Venöz Ada Flep Yaşamında Perivasküler Areolar Dokunun Rolü Ve Arteriovenöz Fistülün Venöz Flep Yaşamına Etkisinin Değerlendirilmesi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 5, sy. 3, 1997.
Vancouver Tercan M, Günay GK, Bekerecioğlu M, Özyazgan İ. Venöz Ada Flep Yaşamında Perivasküler Areolar Dokunun Rolü ve Arteriovenöz Fistülün Venöz Flep Yaşamına Etkisinin Değerlendirilmesi. turkplastsurg. 1997;5(3).