BibTex RIS Kaynak Göster

Otoplastide Eksternal Kontinü Sütür Uygulaması

Yıl 1997, Cilt: 5 Sayı: 3, - , 01.12.1997

Öz

Kepçekulak deformitesinin komponentlerinden olan antiheliksin yeniden şekillendirilmesinde değişik yöntemler uygulanmaktadır. Bunlardan perikondrioplasti ve kartilajın çizilerek zayıflatılması (anterior scoring) sık uygulanan tekniklerdir. Antiheliks yeniden şekillendirildikten sonra genellikle obsorbabl ya da nonabsorbabl sütür materyalleri ile, yeni şeklin idamesi sağlanmaktadır. Ancak bu sütürlere ait erken ya da geç komplikasyonlar görülebilmektedir. Bu çalışmada, yeni oluşturulan antiheliksin şeklinin idamesi amacıyla uygulanan yeni bir sütür tekniği anlatılmıştır. Sütür 3/0 yuvarlak iğneli prolene ile deri, derialtı dokusu ve perikondrial fleplerden geçecek şekilde eksternal kontinü olarak uygulanmaktadır. Bu şekilde antihelikse istenilen açı verilebilmekte ve yeni şeklin idamesi sağlanabilmektedir. Dikiş on gün sonra alınmakta ve hastaya postoperatif 1 ay süre ile sıkı olmayan hafif gerginlikte saç bandı kullandırılmaktadır. Kliniğimizde 14 olguda uygulanan bu teknikte, hastalar 6 ay-1 yıl arasında izlenmiştir. Hastaların hepsinde kulaklarda simetrik ve doğal görünüm ve yumuşak konturlu antiheliks oluştuğu gözlenmiş, herhangi bir komplikasyon görülmemiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63HK69MC
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Adnan Uzunismail Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 5 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Uzunismail, A. (1997). Otoplastide Eksternal Kontinü Sütür Uygulaması. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 5(3).
AMA Uzunismail A. Otoplastide Eksternal Kontinü Sütür Uygulaması. turkplastsurg. Aralık 1997;5(3).
Chicago Uzunismail, Adnan. “Otoplastide Eksternal Kontinü Sütür Uygulaması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5, sy. 3 (Aralık 1997).
EndNote Uzunismail A (01 Aralık 1997) Otoplastide Eksternal Kontinü Sütür Uygulaması. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5 3
IEEE A. Uzunismail, “Otoplastide Eksternal Kontinü Sütür Uygulaması”, turkplastsurg, c. 5, sy. 3, 1997.
ISNAD Uzunismail, Adnan. “Otoplastide Eksternal Kontinü Sütür Uygulaması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5/3 (Aralık 1997).
JAMA Uzunismail A. Otoplastide Eksternal Kontinü Sütür Uygulaması. turkplastsurg. 1997;5.
MLA Uzunismail, Adnan. “Otoplastide Eksternal Kontinü Sütür Uygulaması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 5, sy. 3, 1997.
Vancouver Uzunismail A. Otoplastide Eksternal Kontinü Sütür Uygulaması. turkplastsurg. 1997;5(3).