BibTex RIS Kaynak Göster

Üst Ekstremite Defektlerinde Latisimus Dorsi Ada Flebinin Kullanılması

Yıl 1997, Cilt: 5 Sayı: 1, - , 01.04.1997

Öz

Dirseğin dorsal tarafındaki ve antekübitealdeki defektlerin onarımı oldukça zordur. Sınırlı defektlerin tedavisi için lokal deri flepleri kullanılabilir. Fakat geniş defektlerde lokal deri, kas ve kas-deri flepleri yetersizdir. Geniş üst ekstremite defektli dört hastada konvansiyonel metodlara alternatif olarak latisimus dorsi transpozisyon flebi kullanılmıştır. Bu flep güvenilir, tek evreli olup, minimal donör alan marbiditesi bırakır. Bu nedenle bu transpozisyon flebi üst ekstremite örtülmesi için seçilecek flep olarak göz önünde bulundurulmalıdır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63JU99SR
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Naci Karacaoğlan Bu kişi benim

Hayati Akbaş Bu kişi benim

Murat Mersin Bu kişi benim

Lütfü Eroğlu Bu kişi benim

Ahmet Demir Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 5 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Karacaoğlan, N., Akbaş, H., Mersin, M., Eroğlu, L., vd. (1997). Üst Ekstremite Defektlerinde Latisimus Dorsi Ada Flebinin Kullanılması. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 5(1).
AMA Karacaoğlan N, Akbaş H, Mersin M, Eroğlu L, Demir A. Üst Ekstremite Defektlerinde Latisimus Dorsi Ada Flebinin Kullanılması. turkplastsurg. Nisan 1997;5(1).
Chicago Karacaoğlan, Naci, Hayati Akbaş, Murat Mersin, Lütfü Eroğlu, ve Ahmet Demir. “Üst Ekstremite Defektlerinde Latisimus Dorsi Ada Flebinin Kullanılması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5, sy. 1 (Nisan 1997).
EndNote Karacaoğlan N, Akbaş H, Mersin M, Eroğlu L, Demir A (01 Nisan 1997) Üst Ekstremite Defektlerinde Latisimus Dorsi Ada Flebinin Kullanılması. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5 1
IEEE N. Karacaoğlan, H. Akbaş, M. Mersin, L. Eroğlu, ve A. Demir, “Üst Ekstremite Defektlerinde Latisimus Dorsi Ada Flebinin Kullanılması”, turkplastsurg, c. 5, sy. 1, 1997.
ISNAD Karacaoğlan, Naci vd. “Üst Ekstremite Defektlerinde Latisimus Dorsi Ada Flebinin Kullanılması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5/1 (Nisan 1997).
JAMA Karacaoğlan N, Akbaş H, Mersin M, Eroğlu L, Demir A. Üst Ekstremite Defektlerinde Latisimus Dorsi Ada Flebinin Kullanılması. turkplastsurg. 1997;5.
MLA Karacaoğlan, Naci vd. “Üst Ekstremite Defektlerinde Latisimus Dorsi Ada Flebinin Kullanılması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 5, sy. 1, 1997.
Vancouver Karacaoğlan N, Akbaş H, Mersin M, Eroğlu L, Demir A. Üst Ekstremite Defektlerinde Latisimus Dorsi Ada Flebinin Kullanılması. turkplastsurg. 1997;5(1).