BibTex RIS Kaynak Göster

Radial Önkol Serbest Flebi Donör Alan Morbiditesinin Araştırılması

Yıl 1997, Cilt: 5 Sayı: 1, - , 01.04.1997

Öz

Kliniğimizde serbest radial önkol flebi ile vücudun değişik bölgelerinde rekonstrüksiyonlar yapılan 17 olguda donör alan morbiditesi araştırlmıştır. Olgular, elde ödem, eklemlerde sertlik, fonksiyonel kapasite ile ilgili şikayetler, radial sinir duyu alanında anormal duyu varlığı, soğuğa hassasiyet, kemikle taşınan olgularda, fraktür varlığı ve greft ile kpatılan olgularda greft alımı ile ilgili problemler açısından değerlendirilmiştir. Yapılan çalışmada kalıcı sorun olarak iki olguda radial sinir alanında duyu kaybı ve dört olguda da tendon yapışıklığı tespit edilmiştir. Radial önkol serbest flebi ile rekonstrüksiyon yapılması düşünülen her hastada bu komplikasyonların olabileceği hatırlanarak, gerekli önlemlerin alınması şarttır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63JT74DD
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Murat Topalan Bu kişi benim

Aylin Bilgin Bu kişi benim

Atilla Arıncı Bu kişi benim

İsmail Ermiş Bu kişi benim

Nazım Çerkeş Bu kişi benim

Metin Erer Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 5 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Topalan, M., Bilgin, A., Arıncı, A., Ermiş, İ., vd. (1997). Radial Önkol Serbest Flebi Donör Alan Morbiditesinin Araştırılması. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 5(1).
AMA Topalan M, Bilgin A, Arıncı A, Ermiş İ, Çerkeş N, Erer M. Radial Önkol Serbest Flebi Donör Alan Morbiditesinin Araştırılması. turkplastsurg. Nisan 1997;5(1).
Chicago Topalan, Murat, Aylin Bilgin, Atilla Arıncı, İsmail Ermiş, Nazım Çerkeş, ve Metin Erer. “Radial Önkol Serbest Flebi Donör Alan Morbiditesinin Araştırılması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5, sy. 1 (Nisan 1997).
EndNote Topalan M, Bilgin A, Arıncı A, Ermiş İ, Çerkeş N, Erer M (01 Nisan 1997) Radial Önkol Serbest Flebi Donör Alan Morbiditesinin Araştırılması. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5 1
IEEE M. Topalan, A. Bilgin, A. Arıncı, İ. Ermiş, N. Çerkeş, ve M. Erer, “Radial Önkol Serbest Flebi Donör Alan Morbiditesinin Araştırılması”, turkplastsurg, c. 5, sy. 1, 1997.
ISNAD Topalan, Murat vd. “Radial Önkol Serbest Flebi Donör Alan Morbiditesinin Araştırılması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5/1 (Nisan 1997).
JAMA Topalan M, Bilgin A, Arıncı A, Ermiş İ, Çerkeş N, Erer M. Radial Önkol Serbest Flebi Donör Alan Morbiditesinin Araştırılması. turkplastsurg. 1997;5.
MLA Topalan, Murat vd. “Radial Önkol Serbest Flebi Donör Alan Morbiditesinin Araştırılması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 5, sy. 1, 1997.
Vancouver Topalan M, Bilgin A, Arıncı A, Ermiş İ, Çerkeş N, Erer M. Radial Önkol Serbest Flebi Donör Alan Morbiditesinin Araştırılması. turkplastsurg. 1997;5(1).