BibTex RIS Kaynak Göster

Hidroflorik Asit Yanıkları (olgu Sunumu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi)

Yıl 1997, Cilt: 5 Sayı: 1, - , 01.04.1997

Öz

Hidroflorik asit yanıkları gerek patofizyolojisi gerekse tedavisi açısından klasik asit yanıklarından oldukça farklı özellikleri olan yanıklardır. Acilen gerekli önlemler alınmadığı takdirde progresif doku hasarı ve kaybı hızla oluşabilmektedir. Hidroflorik asidin kimyasal özelliklerinden dolayı bu asitle oluşan yanıklarda, diğer asit yanıklarından farklı olarak, nötralizasyon tedavisi gereklidir. Bu yazıda hidroflorik asit yanıklarının genel özellikleri ve tedavi yöntemlerinden söz edilecektir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63KA87EY
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sarper Yılmaz Bu kişi benim

Ali Rıza Erçöçen Bu kişi benim

Serdar Gültan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 5 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Yılmaz, S., Erçöçen, A. R., & Gültan, S. (1997). Hidroflorik Asit Yanıkları (olgu Sunumu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi). Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 5(1).
AMA Yılmaz S, Erçöçen AR, Gültan S. Hidroflorik Asit Yanıkları (olgu Sunumu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi). turkplastsurg. Nisan 1997;5(1).
Chicago Yılmaz, Sarper, Ali Rıza Erçöçen, ve Serdar Gültan. “Hidroflorik Asit Yanıkları (olgu Sunumu Ve Literatürün Gözden Geçirilmesi)”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5, sy. 1 (Nisan 1997).
EndNote Yılmaz S, Erçöçen AR, Gültan S (01 Nisan 1997) Hidroflorik Asit Yanıkları (olgu Sunumu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi). Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5 1
IEEE S. Yılmaz, A. R. Erçöçen, ve S. Gültan, “Hidroflorik Asit Yanıkları (olgu Sunumu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi)”, turkplastsurg, c. 5, sy. 1, 1997.
ISNAD Yılmaz, Sarper vd. “Hidroflorik Asit Yanıkları (olgu Sunumu Ve Literatürün Gözden Geçirilmesi)”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5/1 (Nisan 1997).
JAMA Yılmaz S, Erçöçen AR, Gültan S. Hidroflorik Asit Yanıkları (olgu Sunumu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi). turkplastsurg. 1997;5.
MLA Yılmaz, Sarper vd. “Hidroflorik Asit Yanıkları (olgu Sunumu Ve Literatürün Gözden Geçirilmesi)”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 5, sy. 1, 1997.
Vancouver Yılmaz S, Erçöçen AR, Gültan S. Hidroflorik Asit Yanıkları (olgu Sunumu ve Literatürün Gözden Geçirilmesi). turkplastsurg. 1997;5(1).