BibTex RIS Kaynak Göster

Sagital Palatal Fragtürlerin Rijid Internal Fiksasyonu İçin Nazal Yaklaşım

Yıl 1997, Cilt: 5 Sayı: 1, - , 01.04.1997

Öz

Sagital palatal kırıklarda, geleneksel fiksasyon yöntemleri ile optimal stabilizasyon sağlanamama ve maksiller diplasman gelişme riski rijid internal fiksasyon yöntemine göre daha fazladır. Bu riski azaltmak için denenen oral yüzden yaklaşım ile rijid internal fiksasyon tekniğinde ise, plak ekpozisyonu veya maloklüzyon gibi komplikasyonlar bildirilmiştir. Sunulan iki olguda nazal yüzden yaklaşım ile rijid internal fiksasyon yapılarak komplikasyonlardan uzak kalınmaya çalışıldı. Bu tekniğin oral yüzden yaklaşıma oranla daha kolay, komplikasyonların önlenmesi ve elde edilen sonuçlar açısından daha üstün olduğu bulundu.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63JZ73NB
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mustafa Şengezer Bu kişi benim

Murat Türegün Bu kişi benim

Haluk Duman Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 5 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Şengezer, M., Türegün, M., & Duman, H. (1997). Sagital Palatal Fragtürlerin Rijid Internal Fiksasyonu İçin Nazal Yaklaşım. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 5(1).
AMA Şengezer M, Türegün M, Duman H. Sagital Palatal Fragtürlerin Rijid Internal Fiksasyonu İçin Nazal Yaklaşım. turkplastsurg. Nisan 1997;5(1).
Chicago Şengezer, Mustafa, Murat Türegün, ve Haluk Duman. “Sagital Palatal Fragtürlerin Rijid Internal Fiksasyonu İçin Nazal Yaklaşım”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5, sy. 1 (Nisan 1997).
EndNote Şengezer M, Türegün M, Duman H (01 Nisan 1997) Sagital Palatal Fragtürlerin Rijid Internal Fiksasyonu İçin Nazal Yaklaşım. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5 1
IEEE M. Şengezer, M. Türegün, ve H. Duman, “Sagital Palatal Fragtürlerin Rijid Internal Fiksasyonu İçin Nazal Yaklaşım”, turkplastsurg, c. 5, sy. 1, 1997.
ISNAD Şengezer, Mustafa vd. “Sagital Palatal Fragtürlerin Rijid Internal Fiksasyonu İçin Nazal Yaklaşım”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5/1 (Nisan 1997).
JAMA Şengezer M, Türegün M, Duman H. Sagital Palatal Fragtürlerin Rijid Internal Fiksasyonu İçin Nazal Yaklaşım. turkplastsurg. 1997;5.
MLA Şengezer, Mustafa vd. “Sagital Palatal Fragtürlerin Rijid Internal Fiksasyonu İçin Nazal Yaklaşım”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 5, sy. 1, 1997.
Vancouver Şengezer M, Türegün M, Duman H. Sagital Palatal Fragtürlerin Rijid Internal Fiksasyonu İçin Nazal Yaklaşım. turkplastsurg. 1997;5(1).