BibTex RIS Kaynak Göster

Serbest Flep Cerrahisinde Düşük Molekül Ağırlıklı Heparin Kullanımının Trombüs ve Hematom Oluşumuna Etkisi

Yıl 1997, Cilt: 5 Sayı: 1, - , 01.04.1997

Öz

Sistemik yolla standard heparin ve düşük molekül ağırlıklı heparin uygulanan onar serbest flep cerrahisi olgusu trombüs ve hematom oluşumu riski yönünden değerlendirildi. Standard heparin verilen olgularda günde 15000 U heparin (Liquemine,Roche) ve düşük molekül ağırlıklı heparin verilen olgularda günde iki kez 0.3 ml düşük molekül ağırlıklı heparin (Fraxiparine, Doğu) yedi gün uygulandı. Preoperatif ve postoperatif dönemlerde trombosit sayımı ve aktif parsiyel tromboplastin zamanı (aPTZ) ölçülerek hastalar izlendi. Standard heparin verilen olguların ikisinde postoperatif hematom ve parsiyel flep kaybı görülürken düşük molekül ağırlıklı heparin verilen olgularda intraoperatif kanama, flep kaybı ve pedikül trombüsüne rastlanmadı. Sonuç olarak, düşük molekül ağırlıklı heparin kullanımı pedikül trombüsünü engellerken, hematom oluşumu görülmedi.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63JZ54SP
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İbrahim Aşkar Bu kişi benim

Gökhan Adanalı Bu kişi benim

Sarper Yılmaz Bu kişi benim

Mustafa Rıza Özbek Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 5 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Aşkar, İ., Adanalı, G., Yılmaz, S., Özbek, M. R. (1997). Serbest Flep Cerrahisinde Düşük Molekül Ağırlıklı Heparin Kullanımının Trombüs ve Hematom Oluşumuna Etkisi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 5(1).
AMA Aşkar İ, Adanalı G, Yılmaz S, Özbek MR. Serbest Flep Cerrahisinde Düşük Molekül Ağırlıklı Heparin Kullanımının Trombüs ve Hematom Oluşumuna Etkisi. turkplastsurg. Nisan 1997;5(1).
Chicago Aşkar, İbrahim, Gökhan Adanalı, Sarper Yılmaz, ve Mustafa Rıza Özbek. “Serbest Flep Cerrahisinde Düşük Molekül Ağırlıklı Heparin Kullanımının Trombüs Ve Hematom Oluşumuna Etkisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5, sy. 1 (Nisan 1997).
EndNote Aşkar İ, Adanalı G, Yılmaz S, Özbek MR (01 Nisan 1997) Serbest Flep Cerrahisinde Düşük Molekül Ağırlıklı Heparin Kullanımının Trombüs ve Hematom Oluşumuna Etkisi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5 1
IEEE İ. Aşkar, G. Adanalı, S. Yılmaz, ve M. R. Özbek, “Serbest Flep Cerrahisinde Düşük Molekül Ağırlıklı Heparin Kullanımının Trombüs ve Hematom Oluşumuna Etkisi”, turkplastsurg, c. 5, sy. 1, 1997.
ISNAD Aşkar, İbrahim vd. “Serbest Flep Cerrahisinde Düşük Molekül Ağırlıklı Heparin Kullanımının Trombüs Ve Hematom Oluşumuna Etkisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5/1 (Nisan 1997).
JAMA Aşkar İ, Adanalı G, Yılmaz S, Özbek MR. Serbest Flep Cerrahisinde Düşük Molekül Ağırlıklı Heparin Kullanımının Trombüs ve Hematom Oluşumuna Etkisi. turkplastsurg. 1997;5.
MLA Aşkar, İbrahim vd. “Serbest Flep Cerrahisinde Düşük Molekül Ağırlıklı Heparin Kullanımının Trombüs Ve Hematom Oluşumuna Etkisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 5, sy. 1, 1997.
Vancouver Aşkar İ, Adanalı G, Yılmaz S, Özbek MR. Serbest Flep Cerrahisinde Düşük Molekül Ağırlıklı Heparin Kullanımının Trombüs ve Hematom Oluşumuna Etkisi. turkplastsurg. 1997;5(1).