BibTex RIS Kaynak Göster

Serbest Jejunum Flebi İle Hipofarinks ve Servikal Ösefagus Rekonstrüksiyonu

Yıl 1997, Cilt: 5 Sayı: 1, - , 01.04.1997

Öz

Servikal ösefagus ve hipofarinks rezeksiyonlarından sonra, üst gastrointestinal tüpün devamlılığının sağlanması için tanımlanmış çeşitli rekonstrüksiyon yöntemleri mevcuttur. Serbest jejunum flepleri bu amaçla kullanıldığında sağladığı çok sayıda avantaj nedeniyle en sık kullanılan yöntem olmuştur. Bu çalışmada 1992-1995 yıllarında serbest jejunum transferi ile rekonstrüksiyon uygulanan üç hipofarinks, iki servikal ösefagus tümörü olgusu sunulmaktadır. Olguların dördünde jejunal flep ile gastrointestinal tüp devamlılığı başarı ile sağlanırken, birinde flep kaybedilmiş ve sekonder rekonstrüksiyon deltopektoral flep ile gerçekleştirilmiştir. Flep canlılığı, iki olguda monitör flep kullanılarak, diğer üç olguda ise indirekt laringoskopi ile takip edilmiştir. Oral beslenmeye ortalama 10. günde geçilmiştir. Ortalama 24 aylık takip süresi içinde, başarı %80, rekürrens %20, minör komplikasyonlar %40'tır

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63JR79BG
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Osman Latifoğlu Bu kişi benim

Sühan Ayhan Bu kişi benim

Cemalettin Çelebi Bu kişi benim

Kenan Atabay Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 5 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Latifoğlu, O., Ayhan, S., Çelebi, C., Atabay, K. (1997). Serbest Jejunum Flebi İle Hipofarinks ve Servikal Ösefagus Rekonstrüksiyonu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 5(1).
AMA Latifoğlu O, Ayhan S, Çelebi C, Atabay K. Serbest Jejunum Flebi İle Hipofarinks ve Servikal Ösefagus Rekonstrüksiyonu. turkplastsurg. Nisan 1997;5(1).
Chicago Latifoğlu, Osman, Sühan Ayhan, Cemalettin Çelebi, ve Kenan Atabay. “Serbest Jejunum Flebi İle Hipofarinks Ve Servikal Ösefagus Rekonstrüksiyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5, sy. 1 (Nisan 1997).
EndNote Latifoğlu O, Ayhan S, Çelebi C, Atabay K (01 Nisan 1997) Serbest Jejunum Flebi İle Hipofarinks ve Servikal Ösefagus Rekonstrüksiyonu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5 1
IEEE O. Latifoğlu, S. Ayhan, C. Çelebi, ve K. Atabay, “Serbest Jejunum Flebi İle Hipofarinks ve Servikal Ösefagus Rekonstrüksiyonu”, turkplastsurg, c. 5, sy. 1, 1997.
ISNAD Latifoğlu, Osman vd. “Serbest Jejunum Flebi İle Hipofarinks Ve Servikal Ösefagus Rekonstrüksiyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5/1 (Nisan 1997).
JAMA Latifoğlu O, Ayhan S, Çelebi C, Atabay K. Serbest Jejunum Flebi İle Hipofarinks ve Servikal Ösefagus Rekonstrüksiyonu. turkplastsurg. 1997;5.
MLA Latifoğlu, Osman vd. “Serbest Jejunum Flebi İle Hipofarinks Ve Servikal Ösefagus Rekonstrüksiyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 5, sy. 1, 1997.
Vancouver Latifoğlu O, Ayhan S, Çelebi C, Atabay K. Serbest Jejunum Flebi İle Hipofarinks ve Servikal Ösefagus Rekonstrüksiyonu. turkplastsurg. 1997;5(1).