BibTex RIS Kaynak Göster

Segmenter Ulnar Arter Defektli Kontraktürün Açılmasında Flow-Through Serbest Önkol Flebi İle Onarımı

Yıl 1996, Cilt: 4 Sayı: 2, - , 01.08.1996

Öz

Radial ön kol serbest flebi çok çeşitli kullanım alanlarının bulunması ve güvenilir bir flep olması nedeniyle serbest doku aktarımlarında sıklıkla kullanılan bir flep olmuştur. Ancak bu flebin kullanımında önemli bir sorun vardır; bu da bıraktığı verici alan morbiditesidir. Son zamanlarda, majör bir arterin feda edilmediği ve daha kabul edilebilir verici alan deformiteleri bırakan skapular flep ya da lateral kol flebi gibi başka serbest flepler daha sık tercih edilmektedir. Bununla beraber, segmenter arter defekti olan olgularda, serbest doku aktarımlarında radial ön kol flebinin "flow-through" olarak kullanılabileceği akla gelmelidir. Bu yazıda, segmenter ulnar arter defekti ,çeren travmatik el bileği kontraktürü ve aynı kol radial arterinde de büyük olasılıkla aynı travma sonrasında oluşmuş bir A-V malformasyon ile başvuran; ve tedavisinde radial ön kol flow-through serbest flep kullanılması ile ön kolunun bütün doku gereksinimleri karşılanan bir olgu ele alınmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63MS24JS
Bölüm Makaleler
Yazarlar

İsmail Kuran Bu kişi benim

Tuğrul Turan Bu kişi benim

Ali Sakinsel Bu kişi benim

Lütfü Baş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 4 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Kuran, İ., Turan, T., Sakinsel, A., Baş, L. (1996). Segmenter Ulnar Arter Defektli Kontraktürün Açılmasında Flow-Through Serbest Önkol Flebi İle Onarımı. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 4(2).
AMA Kuran İ, Turan T, Sakinsel A, Baş L. Segmenter Ulnar Arter Defektli Kontraktürün Açılmasında Flow-Through Serbest Önkol Flebi İle Onarımı. turkplastsurg. Ağustos 1996;4(2).
Chicago Kuran, İsmail, Tuğrul Turan, Ali Sakinsel, ve Lütfü Baş. “Segmenter Ulnar Arter Defektli Kontraktürün Açılmasında Flow-Through Serbest Önkol Flebi İle Onarımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 4, sy. 2 (Ağustos 1996).
EndNote Kuran İ, Turan T, Sakinsel A, Baş L (01 Ağustos 1996) Segmenter Ulnar Arter Defektli Kontraktürün Açılmasında Flow-Through Serbest Önkol Flebi İle Onarımı. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 4 2
IEEE İ. Kuran, T. Turan, A. Sakinsel, ve L. Baş, “Segmenter Ulnar Arter Defektli Kontraktürün Açılmasında Flow-Through Serbest Önkol Flebi İle Onarımı”, turkplastsurg, c. 4, sy. 2, 1996.
ISNAD Kuran, İsmail vd. “Segmenter Ulnar Arter Defektli Kontraktürün Açılmasında Flow-Through Serbest Önkol Flebi İle Onarımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 4/2 (Ağustos 1996).
JAMA Kuran İ, Turan T, Sakinsel A, Baş L. Segmenter Ulnar Arter Defektli Kontraktürün Açılmasında Flow-Through Serbest Önkol Flebi İle Onarımı. turkplastsurg. 1996;4.
MLA Kuran, İsmail vd. “Segmenter Ulnar Arter Defektli Kontraktürün Açılmasında Flow-Through Serbest Önkol Flebi İle Onarımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 4, sy. 2, 1996.
Vancouver Kuran İ, Turan T, Sakinsel A, Baş L. Segmenter Ulnar Arter Defektli Kontraktürün Açılmasında Flow-Through Serbest Önkol Flebi İle Onarımı. turkplastsurg. 1996;4(2).