BibTex RIS Kaynak Göster

Kronik Spinal Kord Hasarlı Hastalarda Anestezi Sırasındaki Kardiovasküler Komplikasyonlar İki Olgu Nedeniyle

Yıl 1995, Cilt: 3 Sayı: 3, - , 01.12.1995

Öz

Akut ve kronik spinal kord hasarlı hastalar gerek akut dönemde gerekse rehabilitasyon dönemleri sırasında bir çok cerrahi işleme maruz kalırlar. Bu hastalarda anestezi altında ve cerrahi işlem sırasında otonomik hiperrefleksi, şiddetli hipotansion, ciddi aritmiler, kardiak arrest gibi komplikasyonlar gelişebilir. Bu yazıda Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi kliniğinde opere edilen spinal kord hasarlı iki hastada ortaya çıkan sorunlar bildirilmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63PM24YG
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mehmet Oral Bu kişi benim

Feyhan Ökten Bu kişi benim

İbrahim Aşık Bu kişi benim

Cemile Öztin Bu kişi benim

Filiz Tüzüner Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 3 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Oral, M., Ökten, F., Aşık, İ., Öztin, C., vd. (1995). Kronik Spinal Kord Hasarlı Hastalarda Anestezi Sırasındaki Kardiovasküler Komplikasyonlar İki Olgu Nedeniyle. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 3(3).
AMA Oral M, Ökten F, Aşık İ, Öztin C, Tüzüner F. Kronik Spinal Kord Hasarlı Hastalarda Anestezi Sırasındaki Kardiovasküler Komplikasyonlar İki Olgu Nedeniyle. turkplastsurg. Aralık 1995;3(3).
Chicago Oral, Mehmet, Feyhan Ökten, İbrahim Aşık, Cemile Öztin, ve Filiz Tüzüner. “Kronik Spinal Kord Hasarlı Hastalarda Anestezi Sırasındaki Kardiovasküler Komplikasyonlar İki Olgu Nedeniyle”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3, sy. 3 (Aralık 1995).
EndNote Oral M, Ökten F, Aşık İ, Öztin C, Tüzüner F (01 Aralık 1995) Kronik Spinal Kord Hasarlı Hastalarda Anestezi Sırasındaki Kardiovasküler Komplikasyonlar İki Olgu Nedeniyle. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3 3
IEEE M. Oral, F. Ökten, İ. Aşık, C. Öztin, ve F. Tüzüner, “Kronik Spinal Kord Hasarlı Hastalarda Anestezi Sırasındaki Kardiovasküler Komplikasyonlar İki Olgu Nedeniyle”, turkplastsurg, c. 3, sy. 3, 1995.
ISNAD Oral, Mehmet vd. “Kronik Spinal Kord Hasarlı Hastalarda Anestezi Sırasındaki Kardiovasküler Komplikasyonlar İki Olgu Nedeniyle”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3/3 (Aralık 1995).
JAMA Oral M, Ökten F, Aşık İ, Öztin C, Tüzüner F. Kronik Spinal Kord Hasarlı Hastalarda Anestezi Sırasındaki Kardiovasküler Komplikasyonlar İki Olgu Nedeniyle. turkplastsurg. 1995;3.
MLA Oral, Mehmet vd. “Kronik Spinal Kord Hasarlı Hastalarda Anestezi Sırasındaki Kardiovasküler Komplikasyonlar İki Olgu Nedeniyle”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 3, sy. 3, 1995.
Vancouver Oral M, Ökten F, Aşık İ, Öztin C, Tüzüner F. Kronik Spinal Kord Hasarlı Hastalarda Anestezi Sırasındaki Kardiovasküler Komplikasyonlar İki Olgu Nedeniyle. turkplastsurg. 1995;3(3).