BibTex RIS Kaynak Göster

Distal Pediküllü Posterior İnterosseöz Ada Flebi

Yıl 1995, Cilt: 3 Sayı: 3, - , 01.12.1995

Öz

Elde yumuşak doku defekti olan yirmibir hastaya distal pediküllü posterior interosseöz ada flebi uygulandı. Serimizde flebin diseksiyonunu engelleyecek önemli bir vasküler değişkenlik gözlenmedi. Onüç olguda flep akut travma sonrası meydana gelen deri ve yumuşak doku defektlerinin kapatılması içim, sekiz olguda ise posttravmatik nekroz debridmanı veya yumuşak doku kontraktürü açılması sonrası meydana gelen defektlerin kapatılması için uygulandı. İki olguda, kanama sonrası gelişen hematom nedeni ile parsiyel nekroz gözlendi. Flep pedikülüne ek olarak ven pediküllü disseke edilen sekiz olguda, flepde postoperatif venöz konjesyon gözlenmedi. Ven pediküllü eklenmeyen onüç olgudan dördünde ise fleplerde postoperatif venöz konjesyon gözlendi. Olguların hemen tümünde flep kalınlığının, yapısının ve renginin alıcı bölgede uygunluk gösterdiği gözlendi. Önemli bir donör morbiditeye rastlanmadı.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63PA48VG
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Can Gürbüz Bu kişi benim

Oğuz Polatkan Bu kişi benim

Ümit Kantarcı Bu kişi benim

Selim Çepel Bu kişi benim

Selma Polatkan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 3 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Gürbüz, C., Polatkan, O., Kantarcı, Ü., Çepel, S., vd. (1995). Distal Pediküllü Posterior İnterosseöz Ada Flebi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 3(3).
AMA Gürbüz C, Polatkan O, Kantarcı Ü, Çepel S, Polatkan S. Distal Pediküllü Posterior İnterosseöz Ada Flebi. turkplastsurg. Aralık 1995;3(3).
Chicago Gürbüz, Can, Oğuz Polatkan, Ümit Kantarcı, Selim Çepel, ve Selma Polatkan. “Distal Pediküllü Posterior İnterosseöz Ada Flebi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3, sy. 3 (Aralık 1995).
EndNote Gürbüz C, Polatkan O, Kantarcı Ü, Çepel S, Polatkan S (01 Aralık 1995) Distal Pediküllü Posterior İnterosseöz Ada Flebi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3 3
IEEE C. Gürbüz, O. Polatkan, Ü. Kantarcı, S. Çepel, ve S. Polatkan, “Distal Pediküllü Posterior İnterosseöz Ada Flebi”, turkplastsurg, c. 3, sy. 3, 1995.
ISNAD Gürbüz, Can vd. “Distal Pediküllü Posterior İnterosseöz Ada Flebi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3/3 (Aralık 1995).
JAMA Gürbüz C, Polatkan O, Kantarcı Ü, Çepel S, Polatkan S. Distal Pediküllü Posterior İnterosseöz Ada Flebi. turkplastsurg. 1995;3.
MLA Gürbüz, Can vd. “Distal Pediküllü Posterior İnterosseöz Ada Flebi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 3, sy. 3, 1995.
Vancouver Gürbüz C, Polatkan O, Kantarcı Ü, Çepel S, Polatkan S. Distal Pediküllü Posterior İnterosseöz Ada Flebi. turkplastsurg. 1995;3(3).