BibTex RIS Kaynak Göster

Nikotin Etkisi Altındaki Deri Fleplerinin Yaşayan Uzunluğuna Nifedipinin Etkisinin Araştırılması

Yıl 1995, Cilt: 3 Sayı: 3, - , 01.12.1995

Öz

Nikotinin ve bir kalsiyum antagonisti olan nifedipinin deri flebi yaşayabilirliğine etkilerini gösteren çok sayıda çalışma yayınlanmıştır. Bu çalışmada, nifedipinin nikotin etkisi altında bulunan deri flebininin dolaşımına olan etkilerini araştırmak üzere bir deneysel çalışma yapılmıştır. Postoperatif 7. günde yapılan ölçümlerde deri flebi yaşayabilirliği, Kontrol grubunda %61.9#4.0, Nikotin grubunda %44.6#6.4, Nifedipin grubunda %74.2#5.5, Nikotin +Nifedipin grubunda %52.3#4.9 bulundu. Sonuçta deri flebi yaşayabilirliğini nikotinin istatistiksel olarak önemli ölçüde azalttığını (p 0.05), nifedipinin önemli ölçüde arttığını (p 0.05), ve nikotin etkisi altında bulunan deri fleplerinin yaşayan yüzdesini nifedipinin (nikotin grubu ile karşılaştırıldığında) istatistiksel olarak arttığını (p0.005) gördük. Bu deneysel sonuçlara göre klinikte tütün kullananların estetik ve rekonstrüktif cerrahi işlemlerinden bir hafta önce başlayıp, postoperatif bir hafta kadar nifedipin kullanmanın flep yaşamını arttırabileceğini, komplikasyonları azaltabileceğini söyleyebiliriz.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63NU56VZ
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Osman Latifoğlu Bu kişi benim

Kenan Atabay Bu kişi benim

Cemalettin Çelebi Bu kişi benim

Seyhan Çenetoğlu Bu kişi benim

Namık K. Baran Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 3 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Latifoğlu, O., Atabay, K., Çelebi, C., Çenetoğlu, S., vd. (1995). Nikotin Etkisi Altındaki Deri Fleplerinin Yaşayan Uzunluğuna Nifedipinin Etkisinin Araştırılması. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 3(3).
AMA Latifoğlu O, Atabay K, Çelebi C, Çenetoğlu S, Baran NK. Nikotin Etkisi Altındaki Deri Fleplerinin Yaşayan Uzunluğuna Nifedipinin Etkisinin Araştırılması. turkplastsurg. Aralık 1995;3(3).
Chicago Latifoğlu, Osman, Kenan Atabay, Cemalettin Çelebi, Seyhan Çenetoğlu, ve Namık K. Baran. “Nikotin Etkisi Altındaki Deri Fleplerinin Yaşayan Uzunluğuna Nifedipinin Etkisinin Araştırılması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3, sy. 3 (Aralık 1995).
EndNote Latifoğlu O, Atabay K, Çelebi C, Çenetoğlu S, Baran NK (01 Aralık 1995) Nikotin Etkisi Altındaki Deri Fleplerinin Yaşayan Uzunluğuna Nifedipinin Etkisinin Araştırılması. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3 3
IEEE O. Latifoğlu, K. Atabay, C. Çelebi, S. Çenetoğlu, ve N. K. Baran, “Nikotin Etkisi Altındaki Deri Fleplerinin Yaşayan Uzunluğuna Nifedipinin Etkisinin Araştırılması”, turkplastsurg, c. 3, sy. 3, 1995.
ISNAD Latifoğlu, Osman vd. “Nikotin Etkisi Altındaki Deri Fleplerinin Yaşayan Uzunluğuna Nifedipinin Etkisinin Araştırılması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3/3 (Aralık 1995).
JAMA Latifoğlu O, Atabay K, Çelebi C, Çenetoğlu S, Baran NK. Nikotin Etkisi Altındaki Deri Fleplerinin Yaşayan Uzunluğuna Nifedipinin Etkisinin Araştırılması. turkplastsurg. 1995;3.
MLA Latifoğlu, Osman vd. “Nikotin Etkisi Altındaki Deri Fleplerinin Yaşayan Uzunluğuna Nifedipinin Etkisinin Araştırılması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 3, sy. 3, 1995.
Vancouver Latifoğlu O, Atabay K, Çelebi C, Çenetoğlu S, Baran NK. Nikotin Etkisi Altındaki Deri Fleplerinin Yaşayan Uzunluğuna Nifedipinin Etkisinin Araştırılması. turkplastsurg. 1995;3(3).