BibTex RIS Kaynak Göster

Yumuşak Doku Sarkomlarına Cerrahi Yaklaşım

Yıl 1995, Cilt: 3 Sayı: 3, - , 01.12.1995

Öz

Yumuşak doku sarkomlarında esas tedavi yöntemi cerrahidir. Radyoterapi tedaviye yardımcı olabilir. Flep cerrahisindeki ve radio/kemoterapi yöntemlerindeki gelişmelere paralel olarak, sınırlı rezeksiyon yerine geniş eksizyon veya radikal rezeksiyon ve ekstremitelerde amputasyon yerine ekstremitelerde amputasyon yerine ekstremite koruyucu cerrahi ön plana geçmiştir. Bu çalışmada 21'i nüks ile başvuran 36 yumuşak doku sarkomu olgusu takdim edilmiştir. Olguların 29'una geniş, 6'sına radikal lokal rezeksiyon ve birine amputasyon yapılmış ve 30 hastada rezeksiyon sonrası ortaya çıkan defekti kapatmak üzere değişik yöntemler kullanılmıştır. Daha önceki radyo/kemoterapiye rağmen, ameliyat sonrası greft tutmaması ya da flep nekrozu gibi ciddi cerrahi komplikasyonla karşılaşılmamıştır. Adjuvan olarak 17 hastaya radyoterapi ve 6 hastaya kemoterpi uygulanmıştır. Ortalama 35 ay izlenen olgularda %13.8 lokal nüks, %22.2 uzak metastaz saptanmıştır. Bu çalışmada, yumuşak doku sarkomlarının tedavisinde cerrahi teknik, lokal nükse yol açan faktörler ve multidisipliner tedavinin önemi tartışılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63NT28BA
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sıdıka Kurul Bu kişi benim

Sevil İnanç Bu kişi benim

Emin Darendeliler Bu kişi benim

Haluk Onat Bu kişi benim

İşık Aslay Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 3 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Kurul, S., İnanç, S., Darendeliler, E., Onat, H., vd. (1995). Yumuşak Doku Sarkomlarına Cerrahi Yaklaşım. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 3(3).
AMA Kurul S, İnanç S, Darendeliler E, Onat H, Aslay İ. Yumuşak Doku Sarkomlarına Cerrahi Yaklaşım. turkplastsurg. Aralık 1995;3(3).
Chicago Kurul, Sıdıka, Sevil İnanç, Emin Darendeliler, Haluk Onat, ve İşık Aslay. “Yumuşak Doku Sarkomlarına Cerrahi Yaklaşım”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3, sy. 3 (Aralık 1995).
EndNote Kurul S, İnanç S, Darendeliler E, Onat H, Aslay İ (01 Aralık 1995) Yumuşak Doku Sarkomlarına Cerrahi Yaklaşım. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3 3
IEEE S. Kurul, S. İnanç, E. Darendeliler, H. Onat, ve İ. Aslay, “Yumuşak Doku Sarkomlarına Cerrahi Yaklaşım”, turkplastsurg, c. 3, sy. 3, 1995.
ISNAD Kurul, Sıdıka vd. “Yumuşak Doku Sarkomlarına Cerrahi Yaklaşım”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3/3 (Aralık 1995).
JAMA Kurul S, İnanç S, Darendeliler E, Onat H, Aslay İ. Yumuşak Doku Sarkomlarına Cerrahi Yaklaşım. turkplastsurg. 1995;3.
MLA Kurul, Sıdıka vd. “Yumuşak Doku Sarkomlarına Cerrahi Yaklaşım”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 3, sy. 3, 1995.
Vancouver Kurul S, İnanç S, Darendeliler E, Onat H, Aslay İ. Yumuşak Doku Sarkomlarına Cerrahi Yaklaşım. turkplastsurg. 1995;3(3).