BibTex RIS Kaynak Göster

Fasiyal Paralizide Altın Ağırlık Operasyonu

Yıl 1995, Cilt: 3 Sayı: 3, - , 01.12.1995

Öz

Fasiyal paralizili hastaların tedavisindeki amaç hem fonksiyonel hem de kozmetik olarak iyi sonuçlar elde edilmesidir. Günümüzde fasiyal paralizinin tedavisinde çok sayıda değişik operasyon tekniği mevcuttur. Bu makalede hastaların göz fonksiyonlarını korumaya ve komplikasyonlarını önlemeye yönelik "altın ağırlık operasyonu" sunulmuştur. Sunulan tekniğin uygulanması kolay olup, iyi fonksiyonel ve kozmetik sonuçlar göreceli olarak düşük komplikasyon oranlarıyla elde edilebilmektedir. Oldukça eski bir teknik olmasına karşın yukarıda sayılan özellikleri nedeniyle günümüzde bile ilgi uyandıran operasyondaki klinik deneyimlerimiz belirtilmekte ve literatür bilgileri ışığında tartışılmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63PP28MH
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Cenk Görken Bu kişi benim

Reha Gençosmanoğlu Bu kişi benim

Tahir Gürler Bu kişi benim

Ufuk Bilkay Bu kişi benim

Cüneyt Özek Bu kişi benim

Yalçın Akın Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 3 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Görken, C., Gençosmanoğlu, R., Gürler, T., Bilkay, U., vd. (1995). Fasiyal Paralizide Altın Ağırlık Operasyonu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 3(3).
AMA Görken C, Gençosmanoğlu R, Gürler T, Bilkay U, Özek C, Akın Y. Fasiyal Paralizide Altın Ağırlık Operasyonu. turkplastsurg. Aralık 1995;3(3).
Chicago Görken, Cenk, Reha Gençosmanoğlu, Tahir Gürler, Ufuk Bilkay, Cüneyt Özek, ve Yalçın Akın. “Fasiyal Paralizide Altın Ağırlık Operasyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3, sy. 3 (Aralık 1995).
EndNote Görken C, Gençosmanoğlu R, Gürler T, Bilkay U, Özek C, Akın Y (01 Aralık 1995) Fasiyal Paralizide Altın Ağırlık Operasyonu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3 3
IEEE C. Görken, R. Gençosmanoğlu, T. Gürler, U. Bilkay, C. Özek, ve Y. Akın, “Fasiyal Paralizide Altın Ağırlık Operasyonu”, turkplastsurg, c. 3, sy. 3, 1995.
ISNAD Görken, Cenk vd. “Fasiyal Paralizide Altın Ağırlık Operasyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3/3 (Aralık 1995).
JAMA Görken C, Gençosmanoğlu R, Gürler T, Bilkay U, Özek C, Akın Y. Fasiyal Paralizide Altın Ağırlık Operasyonu. turkplastsurg. 1995;3.
MLA Görken, Cenk vd. “Fasiyal Paralizide Altın Ağırlık Operasyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 3, sy. 3, 1995.
Vancouver Görken C, Gençosmanoğlu R, Gürler T, Bilkay U, Özek C, Akın Y. Fasiyal Paralizide Altın Ağırlık Operasyonu. turkplastsurg. 1995;3(3).