BibTex RIS Kaynak Göster

Mikrovasküler Anastomozda Sıçan Karotik Arteri Üzerinde Dikiş ve Yapıştırma Tekniklerinin Karşılaştırlması

Yıl 1995, Cilt: 3 Sayı: 2, - , 01.08.1995

Öz

Mikrovasküler anastomozlarda kullanılan dikiş materyallerinin yabancı doku reaksiyonu ve damarın intima ile media tabakalarında nekroza neden olduğu bilinmektedir. Bu nedenle mikrovasküler anastomozda fibrin yapıştırıcıdan yararlanarak sütür sayısını azaltmaya yönelik yeni teknikler ortaya konulmuştur. Bizim çalışmamızda 33 adet sıçan karotik arteri üstünde yapmış olduğumuz end-to-end anastomozlarda üç değişik teknik kullanılmıştır; klasik sütür tekniği (9 sütür), fibrin yapıştırıcı kullanılan iki sütürlü teleskop (içiçe) tekniği ve uçuca anastomoz tekniği. En iyi histopatolojik sonucu fibrin yapıştırıcı kullandığımız uçuca anastomoz tekniğiile elde ettik. Bu tekniği ön plana çıkaran diğer avantajları ise tekniğin kolaylığı ve uygulama süresinin kısa oluşudur. Ancak bu teknikte 11 arterden ikisinde rüptür görülmesi anastomozda yeterli stabilitenin sağlanamadığını düşündürdü. Buna karşın fibrin yapıştırıcının teleskop tekniğinde kullanılarak yapılan anastomozlarda rüptüre rastlanmadı. Sonuç olarak, fibrin yapıştırıcının sütür teknikleriyle kombine edilmesi, sonuçları olumlu yönde değiştirmesiyle birlikte, teknikler üzerinde daha fazla çalışmayı gerektirmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63PV53NM
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Selçuk Öztunç Bu kişi benim

Ertan Seçkin Bu kişi benim

Füsun Peremeci Bu kişi benim

Önder Peker Bu kişi benim

Türkan Akyıldız Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 3 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Öztunç, S., Seçkin, E., Peremeci, F., Peker, Ö., vd. (1995). Mikrovasküler Anastomozda Sıçan Karotik Arteri Üzerinde Dikiş ve Yapıştırma Tekniklerinin Karşılaştırlması. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 3(2).
AMA Öztunç S, Seçkin E, Peremeci F, Peker Ö, Akyıldız T. Mikrovasküler Anastomozda Sıçan Karotik Arteri Üzerinde Dikiş ve Yapıştırma Tekniklerinin Karşılaştırlması. turkplastsurg. Ağustos 1995;3(2).
Chicago Öztunç, Selçuk, Ertan Seçkin, Füsun Peremeci, Önder Peker, ve Türkan Akyıldız. “Mikrovasküler Anastomozda Sıçan Karotik Arteri Üzerinde Dikiş Ve Yapıştırma Tekniklerinin Karşılaştırlması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3, sy. 2 (Ağustos 1995).
EndNote Öztunç S, Seçkin E, Peremeci F, Peker Ö, Akyıldız T (01 Ağustos 1995) Mikrovasküler Anastomozda Sıçan Karotik Arteri Üzerinde Dikiş ve Yapıştırma Tekniklerinin Karşılaştırlması. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3 2
IEEE S. Öztunç, E. Seçkin, F. Peremeci, Ö. Peker, ve T. Akyıldız, “Mikrovasküler Anastomozda Sıçan Karotik Arteri Üzerinde Dikiş ve Yapıştırma Tekniklerinin Karşılaştırlması”, turkplastsurg, c. 3, sy. 2, 1995.
ISNAD Öztunç, Selçuk vd. “Mikrovasküler Anastomozda Sıçan Karotik Arteri Üzerinde Dikiş Ve Yapıştırma Tekniklerinin Karşılaştırlması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3/2 (Ağustos 1995).
JAMA Öztunç S, Seçkin E, Peremeci F, Peker Ö, Akyıldız T. Mikrovasküler Anastomozda Sıçan Karotik Arteri Üzerinde Dikiş ve Yapıştırma Tekniklerinin Karşılaştırlması. turkplastsurg. 1995;3.
MLA Öztunç, Selçuk vd. “Mikrovasküler Anastomozda Sıçan Karotik Arteri Üzerinde Dikiş Ve Yapıştırma Tekniklerinin Karşılaştırlması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 3, sy. 2, 1995.
Vancouver Öztunç S, Seçkin E, Peremeci F, Peker Ö, Akyıldız T. Mikrovasküler Anastomozda Sıçan Karotik Arteri Üzerinde Dikiş ve Yapıştırma Tekniklerinin Karşılaştırlması. turkplastsurg. 1995;3(2).