BibTex RIS Kaynak Göster

Lokal Anestezi İle Opere Edilen Vakalarda Bilinçli Sedasyon Amacı ile Midazolam ve Diazepam Kullanımı

Yıl 1995, Cilt: 3 Sayı: 2, - , 01.08.1995

Öz

Lokal anesteziklerin 1860'dan bu yana kullanılmaya başlanması, cerrahiye büyük kolaylık, güvenlik ve ekonomik fayda sağlamıştır. Özellikle plastik cerrahide birçok operasyon lokal anestezi altında yapılmaktadır. Lokal anestezinin enjeksiyon ile uygulanması hastaları sıkıntıya sokabilmekte ve bunu önlemek amacıyla lokal anesteziye sedatif ve anksiyolitiklerin ilave edilmesi önerilmektedir. Eğer iyi uygulanırsa bu hem hastaya hem de cerraha büyük rahatlık sağlamaktadır. Lokal anestezi altında opere ettiğimiz vakalarda sedasyon ve anksiyoliz amacıyla benzodiazepin grubu ilaçlardan midazolam ve diazepamı solunumsal, hemodinamik, oksihemoglobin satürasyonu ve annezi üzerine etkileri ile gelişebilecek komplikasyonları karşılaştırmalı olarak inceledik.Lokal anesteziyi hastalar ve hekim için sıkıntılı bir işlem olmaktan çıkarıp daha güvenli ve rahat hale getirmesi açısından lokal anestezi ile opere edilen vakalarda midazolam kullanılması diazepama göre daha uygun ve efektif olmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63RC42JE
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nedim Savacı Bu kişi benim

Sadık Özmen Bu kişi benim

Ateş Duman Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 3 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Savacı, N., Özmen, S., & Duman, A. (1995). Lokal Anestezi İle Opere Edilen Vakalarda Bilinçli Sedasyon Amacı ile Midazolam ve Diazepam Kullanımı. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 3(2).
AMA Savacı N, Özmen S, Duman A. Lokal Anestezi İle Opere Edilen Vakalarda Bilinçli Sedasyon Amacı ile Midazolam ve Diazepam Kullanımı. turkplastsurg. Ağustos 1995;3(2).
Chicago Savacı, Nedim, Sadık Özmen, ve Ateş Duman. “Lokal Anestezi İle Opere Edilen Vakalarda Bilinçli Sedasyon Amacı Ile Midazolam Ve Diazepam Kullanımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3, sy. 2 (Ağustos 1995).
EndNote Savacı N, Özmen S, Duman A (01 Ağustos 1995) Lokal Anestezi İle Opere Edilen Vakalarda Bilinçli Sedasyon Amacı ile Midazolam ve Diazepam Kullanımı. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3 2
IEEE N. Savacı, S. Özmen, ve A. Duman, “Lokal Anestezi İle Opere Edilen Vakalarda Bilinçli Sedasyon Amacı ile Midazolam ve Diazepam Kullanımı”, turkplastsurg, c. 3, sy. 2, 1995.
ISNAD Savacı, Nedim vd. “Lokal Anestezi İle Opere Edilen Vakalarda Bilinçli Sedasyon Amacı Ile Midazolam Ve Diazepam Kullanımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3/2 (Ağustos 1995).
JAMA Savacı N, Özmen S, Duman A. Lokal Anestezi İle Opere Edilen Vakalarda Bilinçli Sedasyon Amacı ile Midazolam ve Diazepam Kullanımı. turkplastsurg. 1995;3.
MLA Savacı, Nedim vd. “Lokal Anestezi İle Opere Edilen Vakalarda Bilinçli Sedasyon Amacı Ile Midazolam Ve Diazepam Kullanımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 3, sy. 2, 1995.
Vancouver Savacı N, Özmen S, Duman A. Lokal Anestezi İle Opere Edilen Vakalarda Bilinçli Sedasyon Amacı ile Midazolam ve Diazepam Kullanımı. turkplastsurg. 1995;3(2).